Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Postat de gurita_ta2005 in Ciorbe
23 Apr 2015 | 3925 vizualizari
Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Mie imi place foarte mult varianta asta ardeleneasca,am folosit pancetta ,ca altceva nu am gasit

Ingrediente

  • 1 cutie de pancetta cuburi
  • fasole boabe pestrita
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura faina
  • 1-2 linguri smantana
  • 2 linguri de bulion
  • 1/2 -1 lingura bors magic de legume de la delikat
  • tarhon uscat
  • vegeta/piper alb
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa.

Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de ciorba.

In tigaie adauga ceapa,un strop de ulei de masline,se adauga morcovii taiati rondele,telina taiata feliute si ardeiul gras taiat cuburi,se lasa cateva minute dupa care se pune in oala.

Fasolea se fierbe separat intr-o craticioara in 3 ape,se scurge si se adauga in oala de ciorba.

Se adauga bulionul,vegeta si piperul si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Smantana se amesteca cu faina si se subtiaza cu putina apa,se ia cate un polonic din ciorba,se amesteca bine,se repeta pana cand compozitia se incalzeste.

Se adauga peste ciorba,se amesetca bine si se lasa la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga si tarhonul si borsul magic.

Dupa cateva minute se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Ciorba de rosii

Postat de Ela68

Ciorba de rosii

Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....

Citeste continuarea

Ciorba de porc cu zeama de varza

Postat de eumimi

Ciorba de porc cu zeama de varza

Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.04.2015, 15:28
Bună și cu panceta, doar tot afumătură e
la 23.04.2015, 15:29
da dar mai buna era cu un ciolan
la 23.04.2015, 15:37
Buna!
la 23.04.2015, 15:41
mery
la 23.04.2015, 15:49
ce buna, ce pofta-mi faceti cu ciorba de fasole.....trebuie si eu sa ma pun sa fac

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking