Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Postat de gurita_ta2005 in Ciorbe
23 Apr 2015 | 6352 vizualizari
Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Mie imi place foarte mult varianta asta ardeleneasca,am folosit pancetta ,ca altceva nu am gasit

Ingrediente

  • 1 cutie de pancetta cuburi
  • fasole boabe pestrita
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura faina
  • 1-2 linguri smantana
  • 2 linguri de bulion
  • 1/2 -1 lingura bors magic de legume de la delikat
  • tarhon uscat
  • vegeta/piper alb
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa.

Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de ciorba.

In tigaie adauga ceapa,un strop de ulei de masline,se adauga morcovii taiati rondele,telina taiata feliute si ardeiul gras taiat cuburi,se lasa cateva minute dupa care se pune in oala.

Fasolea se fierbe separat intr-o craticioara in 3 ape,se scurge si se adauga in oala de ciorba.

Se adauga bulionul,vegeta si piperul si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Smantana se amesteca cu faina si se subtiaza cu putina apa,se ia cate un polonic din ciorba,se amesteca bine,se repeta pana cand compozitia se incalzeste.

Se adauga peste ciorba,se amesetca bine si se lasa la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga si tarhonul si borsul magic.

Dupa cateva minute se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba taraneasca de porc

Postat de mirela0911

Ciorba taraneasca de porc

Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...

Citeste continuarea

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Postat de panacris

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2015, 15:28
Bună și cu panceta, doar tot afumătură e
la 23.04.2015, 15:29
da dar mai buna era cu un ciolan
la 23.04.2015, 15:37
Buna!
la 23.04.2015, 15:41
mery
la 23.04.2015, 15:49
ce buna, ce pofta-mi faceti cu ciorba de fasole.....trebuie si eu sa ma pun sa fac

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking