Ingrediente
- 1 cutie de pancetta cuburi
- fasole boabe pestrita
- 1 ceapa rosie
- 1-2 morcovi
- 1 bucata telina
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 lingura faina
- 1-2 linguri smantana
- 2 linguri de bulion
- 1/2 -1 lingura bors magic de legume de la delikat
- tarhon uscat
- vegeta/piper alb
- patrunjel proaspat
Mod de preparare
Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa.
Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de ciorba.
In tigaie adauga ceapa,un strop de ulei de masline,se adauga morcovii taiati rondele,telina taiata feliute si ardeiul gras taiat cuburi,se lasa cateva minute dupa care se pune in oala.
Fasolea se fierbe separat intr-o craticioara in 3 ape,se scurge si se adauga in oala de ciorba.
Se adauga bulionul,vegeta si piperul si se lasa la foc potrivit sa fiarba.
Smantana se amesteca cu faina si se subtiaza cu putina apa,se ia cate un polonic din ciorba,se amesteca bine,se repeta pana cand compozitia se incalzeste.
Se adauga peste ciorba,se amesetca bine si se lasa la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga si tarhonul si borsul magic.
Dupa cateva minute se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|