Ingrediente
- 500 g fasole tarcata(cum se zice la tara)
- 4-5 morcovi
- 1/2 radacina patrunjel daca e mare
- 1 felie de telina radacina(aici gasesc dar foarte mare asa ca pun mai putin)
- 1 ceapa
- 1/2 ardei rosu groas
- 1 cutie pasta de tomate
- sare
- 2 cani bors casa
- tarhon din borcan pus cu otet (cat se i-a cu 2 degete)
- costita 300-400g
- 1 mana paste fainoase melcisori,spirale(de care doriti)
- 3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se curata morcovul,patrujelu,telina si se taie cubulete,apoi se calesc in putin ulei,dupa care se pune ardeiul taiat si el cubulete .
Se pune apa peste zarzavaturile calite apoi costita taiat si fasolea(care eu am pus-o de seara la inmuita in apa rece)sare si se lasa sa fierba bine.
Cand sant fierte se pun pastele fainoase se lasa sa mi dea cate-va clocote iar la final borsu ,pasta de tomate si tarhonul.
Este o ciroba grozav de buna ,de fapt sa nu mint ca eu mai mult am asistat si bucatru sef(sotu) a facut ciroba,eu cu aparatu de fotografiat mai mult
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita si paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|