Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon

Postat de nadina73 in Ciorbe
14 Ian 2011 | 15358 vizualizari
Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon

Pentru ca in Ardeal (din cate stiu eu) nu se pregatesc fasole dupa postul Craciunului decat dupa ziua de Boboteaza,asa este o traditie la noi...obiceiuri si obiceiuri.Deci va poftesc la o ciorba cu tarhon,costite afumate ,urechiuse facute in casa(paste fainoase, ceapa rosie,mamaliguta..sa mai zic? eu inghit in sec

Ingrediente

  • 700 g costita afumata
  • 400 g fasole (tarcata)cum se mai zice in Ardeal (la bunica ta tara asa se zicea)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 morcovi potriviti
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • tarhon (pus pe iarna in otet)
  • 1 cutie pasta de tomate 450 
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • Urechiuse (facute in casa ,paste fainoase)vezi retata postata taitei de casa

Mod de preparare

Se spala bine coastele si se pun la fiert (in cucta fierb mai repede sau oala cu presiune)se lasa sa fiarba pe jumatate.

Fasolea se pune la inmuiat in apa (eu o pun de seara pe dimineata si fierbe foarte repede)

-3 morcovi dintre cei 5, se curata si se taie cubulete, 2 i-am lasat si i-am fiert taiati in 3-4.

Telina se curata si se taie si ea cubulete mici, la fel si ardeiul rosu si galben si cateva codite de ceapa verde.

Se calesc toate taiate in putin ulei 7-8 minute, dupa care se pun in oala cu costita , se pune si fasolea , se condimeteaza cu sare  si se lasa sa fiarba 30-40 minute dupa care se pun urechiusele sau orice alte paste fainoase (eu le-am facut in casa) se lasa 5 minute sa fiarba ,se pune pasta de tomate  si tarhonul cu putin otet(2-3 linguri) se mai da un clocot si ciorba  e gata,se stinge focul

Se serveste cu mamaliguta,ceapa rosie...nebunie nu alta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Ciorba de vitel cu legume si tarhon

Postat de timea

Ciorba de vitel cu legume si tarhon

Punem apa la fiert intr-o oala de 3 l. Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem. Carnea o taiem cubulete. Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic....

Citeste continuarea

Ciorba de purcel

Postat de oanapl

Ciorba de purcel

Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma. Cureți toate legumele și le speli bine. Ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2011, 17:47
sunt prima pap pe saturate ca-mi plaaaace
la 14.01.2011, 17:58
si eu pap ca sunt a doua si mi place
la 14.01.2011, 18:00
vreau si eu
la 14.01.2011, 18:53
e buna buna..ce de mancare ai facut azi..
la 14.01.2011, 19:00
ce gust bunnnn

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking