Ciorba de fasole boabe

Postat de Zamfira in Ciorbe
30 Oct 2012 | 4518 vizualizari
Ciorba de fasole boabe

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe
  • 200 g costita afumata (kaizer, ciolan afumat, scarita)
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • o maa de tarhon in otet
  • 1 cana bulion
  • sare, 2 linguri otet
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Fasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam operatiune de inca doua ori. Curatam, spalam legumele, le taiem cubulete (mai putin ceapa) si adaugam totul in apa cu fasolea impreuna cu afumatura portionata. Tocam tarhonul marunt si o adaugam in ciorba, punem si sare dupa gust.

Dupa ce a fiert fasolea si legumele adaugam putin otet, bulion si patrunjel verde tocat marunt. Mai dam odata in clocot si ciorba este gata.

Putem servi cu ardei iute si ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Ciorba de fasole cu afumatura

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa...

Citeste continuarea

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2012, 19:07
Preferata familiei mele
la 30.10.2012, 19:08
Super Numai că-s supărat un pic, că asta aveam şi eu în plan pentru vineri Gust de aici, fur ce e bun şi pun şi la mine
Ah, iar ceapa de apă îi dă un gust minunat
la 30.10.2012, 19:11
ceapa de apa e preferata mea, toata ziua as manca ceapa....va astept la masa meri
la 30.10.2012, 19:12
merisor
la 30.10.2012, 19:12

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking