Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa

Postat de gabrielasfechis in Ciorbe
10 Aug 2014 | 3084 vizualizari
Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa

De mult tot vroiam sa fac dar cum alaptez am zis ca mai bine nu, ca sa nu il doara burtica pe pitic. Azi am reusit sa imi implinesc si aceasta dorinta :) Si a iesit foarte buna! Sotul a fost foarte incantat si a mancat de 2 ori mai mult ca mine :))

Ingrediente

  • Ciorba
  • 250 gr fasole
  • costita afumata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mai mare de gradina
  • jumatate de ardei rosu
  • tarhon
  • sare, ptrunjel
  • Paine
  • 600 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • jumatate lingurita de zahar
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Fasolea o punem in apa de seara.

Pregatim mai intai aluatul de paine.

Amestecam ingredientele in ordinea scrisa si le framantam bine. Aluatul il acoperim cu un prosop si il puteti tine in cuptorul cu microunde timp de o ora ca sa dospeasca.

Intre timp preparam ciorba.

Taiem marunt, ceapa, morcovul si rosia. Rosia o curatam de coaja si o taiem cubulete. Le calim in ulei. Adaugam apa si punem fasole, costita taiata in bucati si jumatatea de ardei. Dregem de sare si le lasam la sa fiarba bine. Eu le-am lasat 2 ore si am mai adaugat apa cand a fost nevoie.  Dupa ce s-a fiert tot punem cateva frunzulite de tarhon si piper si lasam sa dea un clocot. Mai aduagam sare daca e nevoie. Eu am cules tarhonul la final dar daca va place il puteti taia marunt si il lasati in ciorba.

Incalzim cuptorul bine.

Dupa ce a dospit aluatul punem putina faina pe masa de lucru, il mai framantam putin si apoi il rupem in doua si il punem in 2 oale mai mici (eu am pus in 2 oale de inox de 1,5 litri) si le dam la cuptor la foc mic timp de o jumatate de ora si apoi la foc putin mai mare ca sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a copt painea bine o scoatem din oale si o lasam sa se raceasca. Dupa ce sa racit ii taiem capacul de deasupra si scobim inauntru un cerc cu diametrul de aproximativ 1 cm,si mai putin daca doriti, si punem ciorba in paine. O sa intre in jur de 3 - 4 polonice deoarece miezul o sa absoarba din zeama.

Sa aveti pofta!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Ciorba de crap

Postat de vasimur

Ciorba de crap

 Curățarea peștelui:  Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Postat de autodiag

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.08.2014, 16:45
ce bunatate
la 10.08.2014, 18:15
faina treaba! Bravo!! Eu la de-astea inca nu m-am incumetat. Ca suntem prea multi, pierd doua zile pana confectionez "farfuriile" necesare
la 10.08.2014, 18:27
la 10.08.2014, 18:58
Este singura ciorba de fasole care-mi place!
la 10.08.2014, 22:12
multumesc mult
@Valclaudia noi suntem doar doi care mancam ca piticu e prea mic

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking