Ingrediente
- 500 gr fasole
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2-3 cepe
- 1 dovlecel
- 200 gr afumatura
- 400 ml suc de rosii
- 3 lg ulei
- 2 lg boia dulce
- sare
- piper
- tarhon
- 3-4 foi de dafin
- cimbru
- 3 l apa
Mod de preparare
Alegem fasolea, o spalam si o punem la fiert. Se schimba apa de 3-4 ori dupa ce da in cateva clocote. De fiecare data se pune fasolea in apa fiarta. Dupa ce s-a fiert ( boaba este moale) ne putem apuca de " Ciorba de fasole cu tarhon" in sine.
Tocam legumele si afumatura in cubulete mici.
Intr-o oala punem la incins uleiul si calim ceapa pana aceasta devine translucida. Adaugam afumatura si lasam 2-3 minute amestecand din cand in cand. Adaugam legumele, boiaua si 2-3 cani de apa. Lasam sa dea in clocot si adaugam fasolea fiarta. Completam cu restul de apa, adaugam sarea si lasam la fiert.
Cand legumele sunt fierte adaugam sucul de rosii. Lasam sa dea in cateva clocote si adaugam condimentele.
Se serveste fierbinte cu ceapa rosie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|