Ingrediente
- 250 g fasole alba
- 2 maini de urzici spalate bine (in multe ape)
- 1 ceapa mare
- 1/2 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 cutie rosii in conserva
- 1 lingura bulion
- 1 pastarnac
- 1/4 telina micuta
- bors acru
- fidea
- patrunjel
- cimbru
Mod de preparare
Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori.
Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si conserva de rosii. Am lasat inca vreo 5 minute, dupa care am rasturnat totul in apa cu fasole fierte.
Am pus si telina, pastarnacul si dovlecelul taiati cubulete,iar morcovii dati prin razatoarea mare. Am lasat sa fiarba bine legumele si am pus borsul pe care l-am fiert intr-un ibric, pentru a ajunge la temperatura ciorbei.Am lasat inca vreo 10 minute la fiert, am condimentat cu sare si am pus urzicile si fideaua.
Dupa ce a fiert si fideaua, am pus cimbru si patrunjel verde, dupa care am oprit focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|