Ciorba de fasole cu urzici

Postat de Geanina87 in Mancaruri de post
20 Mar 2016 | 5940 vizualizari
Ciorba de fasole cu urzici

Aceasta ciorba ma duce cu gandul la copilarie. Imi placea tare mult cand ne-o prepara mama. O data, eu si cu fratele meu, fiind singuri acasa, ne-am luat la intrecere sa vedem care mananca mai multa ciorba si uite-asa s-a facut ca a disparut jumatate de oala mare cu ciorba. Si-acum ma mir cum de nu ne-a fost rau :D

Ingrediente

  • 250 g fasole alba
  • 2 maini de urzici spalate bine (in multe ape)
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 cutie rosii in conserva
  • 1 lingura bulion
  • 1 pastarnac
  • 1/4 telina micuta
  • bors acru
  • fidea
  • patrunjel
  • cimbru

Mod de preparare

Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori.

Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si conserva de rosii. Am lasat inca vreo 5 minute, dupa care am rasturnat totul in apa cu fasole fierte.

Am pus si telina, pastarnacul si dovlecelul taiati cubulete,iar morcovii dati prin razatoarea mare. Am lasat sa fiarba bine legumele si am pus borsul pe care l-am fiert intr-un ibric, pentru a ajunge la temperatura ciorbei.Am lasat inca vreo 10 minute la fiert, am condimentat cu sare si am pus urzicile si fideaua.

Dupa ce a fiert si fideaua, am pus cimbru si patrunjel verde, dupa care am oprit focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de urzici cu fasole

Postat de Ksenya

Bors de urzici cu fasole

Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu urzici

Postat de rocsi_1612

Ciorba de fasole cu urzici

Fasolea o spalam in doua, trei ape. O punem 3-4 ore la umflat in apa fierbinte,intr-un bol. Curatam ceapa,o spalam si o tocam. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2016, 11:16
la 20.03.2016, 11:26
imi place!
la 20.03.2016, 13:09
la 20.03.2016, 14:20
la 20.03.2016, 16:36
interesanta combinatie

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking