Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie puțin.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc peste ceapă.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de nervuri, după care se taie cubulețe și se călesc peste celelalte legume.
Roșiile se spală, se taie mărunt, de asemenea și se călesc și ele, în tigaia în care sunt toate celelalte legume.
Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în oala în care păstăile sunt aproape fierte. Se lasă ochiul la foc iute și se spumuiește când trebuie.
După două-trei clocote, când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă legumele călite.
Se curăță usturoiul, se taie mărunt și se adaugă în oala de ciorbă. Se condimentează cu sare și piper.
Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.
După încă un clocot, se oprește focul de la aragaz, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul peste oală, iar ciorba se servește după 15 minute, eventual cu ardei iuți murați în oțet.