Ciorba de fasole pastai

Postat de RODIMUR in Ciorbe
19 Mar 2018 | 3635 vizualizari
Ciorba de fasole pastai

În această perioadă mare de post, trebuie să ne punem creativitatea și îndemânarea culinară la lucru, pentru a face mâncăruri cât mai gustoase și diversificate, numai pe bază de legume. Așa este și această ciorbă de fasole păstăi, în care am folosit multe legume pe care le-am pus din toamnă la conservat. Acum ne prind tare bine...! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă de fasole păstăi.

Ingrediente

  • 500 grame de fasole păstăi de la congelator
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mică
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași (unul verde și unul roșu)
  • 2 roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit legumele
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie puțin.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc peste ceapă. 

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de nervuri, după care se taie cubulețe și se călesc peste celelalte legume.

Roșiile se spală, se taie mărunt, de asemenea și se călesc și ele, în tigaia în care sunt toate celelalte legume.

Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în oala în care păstăile sunt aproape fierte. Se lasă ochiul la foc iute și se spumuiește când trebuie.

După două-trei clocote, când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă legumele călite.

Se curăță usturoiul, se taie mărunt și se adaugă în oala de ciorbă. Se condimentează cu sare și piper.

Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.

După încă un clocot, se oprește focul de la aragaz, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul peste oală, iar ciorba se servește după 15 minute, eventual cu ardei iuți murați în oțet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole pastai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zama de pastai aita

Postat de panacris

Zama de pastai aita

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați...

Citeste continuarea

Ciorba simpla de fasole galbena pastai

Postat de mihaelar63

Ciorba simpla de fasole galbena pastai

Pastaile de fasole galbena rotunda se spala, se curata de capete si se rup / taie la marimea preferata. Imi place ca  bucatica de fasole sa fie cat mai micuta, cam 3 cm ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2018, 15:31
la 19.03.2018, 17:13
la 19.03.2018, 18:38
la 19.03.2018, 20:04
Si eu folosesc tare mult acum legumele puse fie la congelator, fie in borcane! Buna ciorbita ai pregatit!
la 19.03.2018, 20:54
Mulțumesc frumos, Rocsi! Deși am foarte multe borcane, prefer să pun legumele la congelator. E mai sigur așa...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking