Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se taie sub formă de cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa și usturoiul, până ce scade lichidul.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală și fasolea verde, pregătită dinainte și apoi afumătura, tăiată fin.
După două-trei clocote, se adaugă în oală și legumele călite, pentru încă un clocot și între timp se pregătește smântâna. Se adaugă în smântână zeamă de ciorbă fierbinte, puțin câte puțin, până ce ajunge cam la aceeași temperatură cu aceea din oală.
Se mai lasă ciorba la fiert încă 3-4 minute, la foc mic, după care se condimentează, după gust, cu: sare, piper, cimbru.
Se alege, se spală, se zvântă și se toacă mărarul și frunzele de pătrunjel.
Se presară mărar și pătrunjel tocat, se pune capacul și se ia oala cu ciorbă de pe foc. După 10 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, dacă așa se dorește.