Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

Postat de RODIMUR in Ciorbe
10 Iun 2020 | 3599 vizualizari
Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

Pentru că mai am fasole verde în congelator, mi-am zis că ar cam fi cazul să o folosesc în diferite rețete, ca s-o înlocuiesc în curând cu roadele recoltei viitoare. Așa că deocamdată, cu afumătură și smântână, a ieșit o ciorbiță tare bună. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 500 grame de fasole verde
  • 3 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 2 roșii
  • 1 ceapă galbenă
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 250 grame de piept afumat de porc
  • 250 ml de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie sub formă de cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa și usturoiul, până ce scade lichidul.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală și fasolea verde, pregătită dinainte și apoi afumătura, tăiată fin.

După două-trei clocote, se adaugă în oală și legumele călite, pentru încă un clocot și între timp se pregătește smântâna. Se adaugă în smântână zeamă de ciorbă fierbinte, puțin câte puțin, până ce ajunge cam la aceeași temperatură cu aceea din oală.

Se mai lasă ciorba la fiert încă 3-4 minute, la foc mic, după care se condimentează, după gust, cu: sare, piper, cimbru.

 

Se alege, se spală, se zvântă și se toacă mărarul și frunzele de pătrunjel.

Se presară mărar și pătrunjel tocat, se pune capacul și se ia oala cu ciorbă de pe foc. După 10 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, dacă așa se dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu afumatura la slow Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole verde cu afumatura la slow Crock Pot

Se pune slow cookerul Crock Pot pe functia High si se lasa sa se infierbante uleiul. Curatati legumele si le spalati . Fasolea verde fideluta se rupe bucati mai mici, cum va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2020, 23:15
buna ciorbita !
la 10.06.2020, 23:28
Mulțumesc frumos!
la 10.06.2020, 23:43
la 11.06.2020, 08:28
Pe gustul meu!
la 11.06.2020, 08:36

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking