Ingrediente
- 1 buc mare de afumatura de casa cu is -700 gr
- 2 gulii cu frunze
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 ardei mic galben
- 4 linguri ulei
- 2 linguri otet mere
- 1 foaie dafin
- 1 tija marar uscat
- piper negru macinat
- Galuste Din 3oua+1 lingura cu varf untura proaspata + 7 linguri faina alba
- sare
Mod de preparare
- Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar .
- Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera suficienta sare .
- Pentru ca afumatura mea este de casa si proaspata , fara a fi afumata prea tare , nu este nevoie de oparire .
- Ceapa se taie cubulete . Ardei de asemenea se taie patratele .
- Morcovul se taie rondele .
- Eu am folosit pentru taierea morcovului un cutit ondulat [ care se foloseste la taierea branzeturilor ].
- Puneti la sotat ardeiul si ceapa . Adaugati morcovul .
- Acest amestec se transfera in oala in care fierbe afumatura [ cam dupa 30 minute .Adugati tija de marar
- Lasati la sa se patrunda morcovul [ 10 minute ] adugati gulia taiata cubulete si tijele taiate marunt .
- Intre timp preparati galuste din ouale batute spuma in care s-a incorporat untura moale si faina + putina sare .
- Cu ajutorul unei linguri puneti galustele in ciorba ce fierbe domol .
- In 10 minute se pot pune si frunzele guliei taiate fideluta .
- Gustati daca este sarata ciorba si dregeti gustul cu piper si putin otet de mere .
- Opriti focul si lasati galustelsa se infoaie .
- Serviti smantana dupa dorinta .
- Ciorba a fost atat de gustoasa incat noi am pus doar la a doua servire smantana >
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulii cu smantana si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|