Ingrediente
- oase si cap de ied
- 100 ml otet
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 1 castron mare de loboda verde si rosie, salata verde
- 1 cana de smantana
- patrunjel verde
- usturoi verde
- zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
- Oasele si capul de ied curatat se pun la fiert in apa cu otet . Dupa ce da un clocot aceasta se arunca .
- Legumele [ ceapa , morcovii , ardeiul ] se curata, se spala si se taie grosier. Se maruntesc cu ajutorul blenderului de mana in vasul special. Folositi functia ,,Pulse'' astfel puteti controla gradul de maruntire.
- Puneti la fiert oasele si capul de ied in 2 l apa. Adugati si legumele. Sarati.
- Carnea va fierbe repede fiind iedul tanar. Legumele maruntite - idem.
- La sfarsit adugati verdeturile spalate, patrunjelul si usturoiul verde taiat marunt.
- Dregeti gustul cu sare, piper si zeama de lamaie.
- Serviti ciorba calda cu smanatana si bucati de carne curatate de pe oase.
- Creierul este foarte apreciat si este impartit in mod egal in farfurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu loboda si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|