Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii

Postat de vasimur in Ciorbe
2 Apr 2020 | 5688 vizualizari
Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii

Ciorba de legume, acrită cu suc de roșii este foarte gustoasă, potrivită chiar și în zilele de post sau la dietă, având foarte puține calorii. Este o rețetă simplă, se prepară repede și fără prea mult efort. Dreasă cu smântână și servită cu mămăliguță caldă, este excelentă. Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 5 l cu ciorbă.

Ingrediente

  • 2-3 rădăcini de morcov
  • 1-2 rădăcini de patrunjel
  • 1 bucată mică de țelină (opțional)
  • 1-2 cepe mai mari
  • 3-4 cartofi mai mari (de preferință roz)
  • 1 ardei iute (opțional)
  • 1-2 roșii proaspete (opțional)
  • 1 ardei gras sau capia (opțional)
  • 500 ml suc de roșii
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)
  • cimbru proaspăt sau uscat (opțional)
  • amestec de ierburi și mărar (opțional)
  • 3-4 linguri de ulei (pentru sotat legumele)
  • 1 legătură de pătrunjel verde, tocat (pentru servit)
  • smântână (pentru servit)

Mod de preparare

Pregătirea legumelor. Curățăm ceapa, morcovul, pătrunjelul, țelina și cartofii și le spălăm bine. Spălăm roșiile și le tăiem mărunt, la fel și ardeiul gras/capia. Ceapa o tocăm mărunt, rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare sau mică, după preferință iar cartofii îi tăiem cubulețe nu prea mari. Prefer cartofii roz deoarece nu se sfarmă în ciorbă.

Sotarea legumelor. Turnăm uleiul într-o tigaie și îl încingem bine. Sotăm ceapa împreună cu legumele la foc iute, cam 5 minute după care adăugăm roșiile și ardeiul gras și mai ținem pe foc doar până ce scade zeama lăsată de ele. Amestecăm mereu ca să nu se ardă! Sotarea legumeleor le intensifică aromele iar morcovul dă o culoare deosebită ciorbei!

Observație: Mare atenție să nu ardeți legumele deoarece devin amare!

Pregătirea ciorbei. Într-o oală mare punem cca 4 l de apă, o înfierbântăm, după care adăugăm legumele sotate și lăsăm să fiarbă cam o jumătate de oră. Adăugăm cartofii și mai lăsăm la fiert cam 15-20 de minute. Gustăm între timp ca să vedem dacă cartofii și legumele sunt bine fierte. La final adăugăm o crenguță de cimbru și sucul de roșii și mai dăm un clocot, cca 5 minute. Când este gata oprim focul, asezonăm cu condimente (sare, piper, boia, ierburi), după gust și punem capacul. Dacă nu dorim ca ciorba să aibă un gust prea puternic de la cimbru, indepărtăm crenguța din ciorbă!

Eu am servit ciorba ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt, ardei iute și mămăliguță caldă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Postat de medioto59

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea. Adaugam si un strop de sare. Lasam sa dea in cateva clocote apoi schimbam apa. Spumam din cand in cand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2020, 16:35
Cea mai bună!
la 02.04.2020, 16:46
Foarte bună, mai ales cu o lingură de smântână...!
la 02.04.2020, 17:17
Bună, bună!
la 02.04.2020, 17:34
Mulțumesc!
la 02.04.2020, 17:46

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking