Ingrediente
- 100-150 grame de cârnați afumați
- 100 grame kaizer
- 1 varză murată (medie)
- 4 cartofi mari
- 3 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1/2 țelină mică
- 2 roșii mari
- 1 ceapă mare
- ulei pentru călit
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare
Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert într-o oală mare, cu multă apă. Se spumuiește, când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește în ulei suficient, la foc mic, pentru a nu se arde. Se spală roșiile, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se pun la călit în crăticioară, peste ceapa, călită deja.
Se taie cârnații (rondele, sau bastonașe) și kaizerul, feliuțe.
Se alege mărarul se spală, se zvântă și se taie fin.
Varza murată se scoate de pe cotor și se taie fideluțe.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe, după care se pun în oala în care fierb legumele. După un clocot-două, se adaugă în oală: varza murată, ceapa cu roșiile și afumăturile. Se lasă la fiert încă două-trei clocote, după care se verifică dacă toate legumele și varza sunt fierte și se oprește focul. Se adaugă mărarul tăiat fin, se acoperă oala cu un capac și se lasă ciorba "să se odihnească" un sfert de oră.
Se servește cu ardei iuți și cu smântână (după preferință).
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu afumaturi, acrita cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|