Ciorba de legume cu afumaturi, acrita cu varza murata

Postat de RODIMUR in Ciorbe
14 Sep 2017 | 3614 vizualizari
Ciorba de legume cu afumaturi, acrita cu varza murata

O ciorbiță foarte bună, acrișoară și cu un gust foarte plăcut de la afumături, care se prepară mai ales în Transilvania. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 100-150 grame de cârnați afumați
  • 100 grame kaizer
  • 1 varză murată (medie)
  • 4 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină mică
  • 2 roșii mari
  • 1 ceapă mare
  • ulei pentru călit
  • 1 legătură de mărar

Mod de preparare

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert într-o oală mare, cu multă apă. Se spumuiește, când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește în ulei suficient, la foc mic, pentru a nu se arde. Se spală roșiile, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se pun la călit în crăticioară, peste ceapa, călită deja.

Se taie cârnații (rondele, sau bastonașe) și kaizerul, feliuțe.

Se alege mărarul se spală, se zvântă și se taie fin.

Varza murată se scoate de pe cotor și se taie fideluțe.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe, după care se pun în oala în care fierb legumele. După un clocot-două, se adaugă în oală: varza murată, ceapa cu roșiile și afumăturile. Se lasă la fiert încă două-trei clocote, după care se verifică dacă toate legumele și varza sunt fierte și se oprește focul. Se adaugă mărarul tăiat fin, se acoperă oala cu un capac și se lasă ciorba "să se odihnească" un sfert de oră.

Se servește cu ardei iuți și cu smântână (după preferință).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu afumaturi, acrita cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de miel la ceaun

Postat de eumimi

Ciorba de miel la ceaun

Punem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot. Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel...

Citeste continuarea

Ciorba de stevie (de post)

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba de stevie (de post)

Punem 1 l de apa sa fiarba. Intre timp, curatam frunzele de strevie (lasam doar frunza, fara nervuri). Le spalam si le punem peste apa care fierbe. Lasam 1-2 minute, pana isi schimba usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2017, 20:08
Aici da, e de mine, afumatura, carnita.....fix in pix...
la 14.09.2017, 20:23
Știu că asta e de tine, Clementina! Cărniță, cărniță și iar cărniță...
la 14.09.2017, 20:33
Sotul meu este cu ciorba cu varza, ca este ardelean.
la 14.09.2017, 21:20
Și soțul meu e ardelean, Rocsi! Dar e foarte bună și pentru moldovence ca noi...!
la 14.09.2017, 22:45

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking