Ciorba de legume cu bacon afumat si tarhon

Postat de reisnaor_2006 in Ciorbe
3 Apr 2015 | 4221 vizualizari
Ciorba de legume cu bacon afumat si tarhon

O ciorbita numai buna pentru un pranz bun.

Ingrediente

  • 200 gr bacon afumat
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 4 rosii cherry
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • sare
  • piper
  • tarhon zeama si uscat

Mod de preparare

       Legumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Baconul il taiem felii.Intr-o tigaie adaugam 2-3 lg de ulei si calim baconul afumat,legumele taiate le adaugam peste bacon si le calim 5 minute.

        Intr-o oala punem 3 litri de apa si adaugam o lingurita de sare si o punem la fiert. Cand incepe apa sa fiarba adaugam baconul si legumele calite si lasam sa fiarba 30 de minute. Cand legumele sunt fierte reducem focul. Smantana o amestecam cu cele 2 oua pe care in prealabil le-am batut cu sare si piper.Adaugam 2 polonice de zeama si amestecam usor. Turnam compozitia in oala de ciorba si mai lasam sa fiarba 2-3 minute.

         Tragem oala de pe foc si adaugam dupa preferinta zeama de pe tarhon si tarhon uscat sau de la borcan.

         Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu bacon afumat si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de bylaura

Ciorba de cartofi cu smantana

 Curatam, spalam si tocam marunt mixul de legume, apoi il punem la fiert in apa rece.  Cand s-au inmuiat legumele, adaugam cartofii taiati cubulete.  Intre timp preparam...

Citeste continuarea

Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de merisor67

Ciorba de rata cu galuste de gris

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2015, 16:33
buna ciorbita
la 03.04.2015, 16:36
la 03.04.2015, 16:50
la 03.04.2015, 16:54
la 03.04.2015, 17:08

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking