Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaie, cu celelalte legume.
Se spală roșia, se curăță de semințe, se taie grosier și se călește, de asemenea, în tigaia cu legumele celelalte. Se lasă tigaia la foc mic, ca să scadă puțin lichidul lăsat de roșie.
Cartofii se curăță, se spală, se taie grosier și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte deja pe jumătate.
Se desface broccoli în buchețele care se spală sub jet de apă, se opăresc în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute, după care se strecoară și se lasă în strecurătoare să se scurgă.
Se adaugă legumele călite în oală, iar pentru ultimul clocot se adaugă și buchețelele de broccoli. După 4-5 minute de fiert la foc temperat, se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru, se presară pătrunjelul tocat și se ia oala de pe foc.
Se pune capacul pe oala cu ciorbă și după 10 minute ”de odihnă”, se poate servi.