Ciorba de legume cu ciolan afumat

Postat de RODIMUR in Ciorbe
6 Feb 2018 | 14889 vizualizari
Ciorba de legume cu ciolan afumat

Aceasta este una din cele mai savuroase ciorbe, poate mai ales datorită ciolanului afumat, care îi dă un gust deosebit. De fapt, ciolanul afumat dă un gust foarte bun tuturor mâncărurilor în care este folosit... Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o oală de 5 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 2 rotițe de ciolan afumat de porc (700 grame)
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină
  • 4 cartofi
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciolanul se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul.

Între timp, se curăță legumele, se spală și se pregătesc pentru ciorbă. Morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina se taie în formele preferate și se pun la fiert într-o oală în care se va prepara ciorba.

Cepele se curăță, se spală, se taie și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin.

Roșiile se spală, se taie mărunt și se pun la călit peste ceapă, să se înmoaie puțin.

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun în oala cu legume, când acestea sunt deja fierte pe jumătate.

Când ciolanul afumat este fiert, se strecoară printr-o sită deasă, se lasă să se răcorească puțin, se îndepărtează osul, după care se porționează în bucăți potrivite ca dimensiune, pentru a fi puse în ciorbă, odată cu supa rezultată de la fierberea lui.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie fin.

În oala cu ciorbă se adaugă și legumele călite (ceapa și roșiile) și după încă două-trei clocote se condimentează, după gust, cu sare și piper, se presară pătrunjelul tăiat fin și se oprește focul de la aragaz.

Se acoperă oala cu ciorbă cu un capac și abia după un sfert de oră, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, proaspeți, sau murați în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Postat de Oana

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde...

Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana

Postat de katty

Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana

Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2018, 01:03
la 07.02.2018, 06:34
Foarte buna e!
la 07.02.2018, 06:46
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 07.02.2018, 06:47
Așa e, Mirela, este foarte bună! Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 07.02.2018, 06:52
Buna!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking