Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală bine, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei.
Se curăță și usturoiul, se taie foarte fin și se călește în tigaie, peste ceapă.
Se spală roșia, se taie mărunt și se pune în tigaie, la călit, peste ceapă și usturoi, până ce se înmoaie și mai scade puțin.
Se curăță ardeiul gras și gogoșarul de cotoare și semințe, se spală și se taie julienne, după care se călesc în tigaie, cu celelalte legume, până ce se înmoaie.
Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun la fiert în oala în care rădăcinoasele sunt aproape fierte. Se spumuiește, când este cazul.
Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se clătesc de două-trei ori și se lasă să se scurgă de apă, în strecurătoare.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se taie mărunt.
Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă legumele călite în tigaie și după încă două clocote se adaugă și tăițeii fierți și scurși de apă.
Se condimentează cu sare și piper și se presară pătrunjelul tocat, după care se oprește focul de la aragaz, se pune capacul peste oală și după 10-15 minute, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți alături. Cine vrea, poate adăuga 1-2 linguri de smântână.