Ciorba de legume, cu tăiței

Postat de RODIMUR in Ciorbe
10 Sep 2018 | 4284 vizualizari
Ciorba de legume, cu tăiței

Din câteva legume de sezon și 150-200 grame de tăiței se poate face destul de repede o ciorbiță gustoasă și ușoară, numai bună pentru aceste zile călduroase de început de toamnă. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz medii
  • 4 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1 roșie mare
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogoșar
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit legumele
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 150-200 grame de tăiței

Mod de preparare

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală bine, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei.

Se curăță și usturoiul, se taie foarte fin și se călește în tigaie, peste ceapă.

Se spală roșia, se taie mărunt și se pune în tigaie, la călit, peste ceapă și usturoi, până ce se înmoaie și mai scade puțin.

Se curăță ardeiul gras și gogoșarul de cotoare și semințe, se spală și se taie julienne, după care se călesc în tigaie, cu celelalte legume, până ce se înmoaie.

Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun la fiert în oala în care rădăcinoasele sunt aproape fierte. Se spumuiește, când este cazul.

Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se clătesc de două-trei ori și se lasă să se scurgă de apă, în strecurătoare.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se taie mărunt.

Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă legumele călite în tigaie și după încă două clocote se adaugă și tăițeii fierți și scurși de apă.

Se condimentează cu sare și piper și se presară pătrunjelul tocat, după care se oprește focul de la aragaz, se pune capacul peste oală și după 10-15 minute, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți alături. Cine vrea, poate adăuga 1-2 linguri de smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume, cu tăiței" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot

Aripile de curcan se pun la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH pentru 90 de minute. După ce s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2018, 21:24
Foarte gustoasa!
la 10.09.2018, 21:27
Așa e, Mimi...Mulțumesc frumos!
la 10.09.2018, 22:28
tare buna !
la 10.09.2018, 23:05
Mulțumesc frumos, Cătălina!
la 10.09.2018, 23:36

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking