Ciorba de legume și piept de pui

Postat de RODIMUR in Ciorbe
28 Apr 2018 | 16426 vizualizari
Ciorba de legume și piept de pui

O ciorbiță ușoară, dar și consistentă este aceasta, preparată destul de ușor, din  legume, dreasă cu smântână și cu o carne slabă - pieptul de pui. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 500 grame de piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 2 roșii
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 2 gălbenușuri
  • 250 ml de smântână grasă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se scoate de pe os, se curăță de piele și de pielițe, se spală și se lasă la scurs. Osul de la piept cu resturile de carne rămase pe el și cu pielea se pun la fiert pentru a face o supă bază pentru ciorbă. După două-trei clocote, se spumuiește și se strecoară supa în oala în care se va face ciorbița.

Legumele se curăță, se spală și se taie. Morcovii și pătrunjeii se taie semirondele și se pun la fiert, în oala cu supa bază.

Cepele și usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt, după care se călesc ușor în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă.

Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie mărunt, după care se călesc și ele, peste ceapă și usturoi. Se lasă tigaia la foc mic, ca să scadă puțin lichidul.

Pieptul de pui, scurs de apă, se taie cubulețe și se călește în tigaia cu cepele, usturoiul și roșiile, până ce se albește, după care se adaugă în oala în care fierb deja legumele.

Cartofii se taie cubulețe și se adaugă și ei în oala de ciorbă.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Se amestecă două gălbenușuri cu smântâna, se omogenizează și apoi se subțiază treptat cu ciorbă fierbinte. Când această compoziția ajunge aproape la temperatura ciorbei, se toarnă în oală și se mai lasă pe foc încă două-trei clocote. Se condimentează cu sare și piper, după gust, se presară frunze tocate de pătrunjel și se oprește focul de la aragaz.

Ciorba poate fi servită după 15 minute, cu ardei iuți, dacă se dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume și piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare  din piept de pui -cu ardei copt

    Curatati si spalati legumele . Tocati marunt ceapa si maruntiti apio si ardeiul gras . Sotati usor legumele pregatite . Adugati deasupra pasta de ardei copt ....

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de AlexTeacher

Ciorba radauteana

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2018, 09:17
la 28.04.2018, 09:40
Îmi place mult!
la 28.04.2018, 09:42
ce buna e
la 28.04.2018, 09:43
Mă bucur mult, Kytz! Mulțumesc frumos!
la 28.04.2018, 09:54
Îți mulțumesc frumos, Roxana!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking