Ciorba de loboda cu ochi romanesc

Postat de Ksenya in Ciorbe
4 Iul 2018 | 5669 vizualizari
Ciorba de loboda cu ochi romanesc

  M-am gandit sa fac o ciorba de vara usoara, dar in acelasi timp sa aiba si proteina. Am recurs la ou. A iesit ceea ce-mi doream. Pe timp de iarna puteti conserva loboda, reteta o gasiti aici  Va indemn sa o incercati si voi.

Ingrediente

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 3 linguri ulei
  • 4 cartofi
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda verde
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura leustean
  • 2 rosii decojite
  • sau o lingura de pasta de tomate
  • 4 litri supa de legume sau apa
  • Cate un ou la fiecare portie
  • Marar pentru servit (optional)
  • Ardei iute (optional)
  • Smantana (obtional)
  • Suc de lamaie pentru acrit (optional)
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust

Mod de preparare

Legumele le tocam grosier.

Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.  

 Rosiile le adaugam peste cartofi, amestecam cateva minute si adaugam supa de legume fierbinte. Lasam la fiert pe foc mic 20 minute.

 Tocam legaturile de verdeata, loboda, stevia si le adaugam in ciorba. Lasam sa fiarba 5-6 minute.

Acrim cu suc de lamaie dupa gust, potrivim de sare si piper.

Oprim flacara si adaugam leusteanul tocat. Acoperim oala si lasam ciorba 15 minute.

  Se serveste ciorba atat rece, cat si calda, cu ochi romanesc si marar proaspat tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba radauteana a la Motan

Postat de MotanLaOale

Ciorba radauteana a la Motan

Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe. Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat. Cand carnea este aproape facuta se pun in...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert.  Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2018, 10:57
Interesantă ciorbiță, cu ochi...!
la 05.07.2018, 11:01
Delicioasă tre sa fie!
la 05.07.2018, 11:04
la 05.07.2018, 11:07
la 05.07.2018, 11:55
Waw ....arată exact ca cea a bunicii pe care o serveam în vacanțele de vară...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking