Loboda la borcan pentru iarna

Postat de Ksenya in Conserve
29 Iun 2016 | 23390 vizualizari
Loboda  la borcan pentru iarna

E sezonul lobodei.Anul asta loboda este foarte buna.Am tot cautat o reteta de conservare a lobodei .In afara de congelator n-am gasit una care sa-mi pasteze loboda ferma. Am testat diferite metode insa nu asa cum as fi vrut sa fie. Mai jos,aveti o tehnica de conservare a lobodei pe care am testat-o si rezultatul este ok. Loboda ramane ferma,culoarea neschimbata ,la fel si proprietatile . V-o impart cu drag si voua. Spor la treaba!

Ingrediente

  • loboda
  • bors
  • sare pentru muraturi
  • tije de marar

Mod de preparare

Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul borcanului,am presarat cu sare apoi am inceput sa asez frunzele intregi fara sa le toc,intre straturi presarati cu sare si continuati pana se umple borcanul ,tasand pana la refuz dar nu plin.Ultimul strat sa fie presarat cu sare.Am facut o cruce din tije de marar, are rolul de a tine frunzele in lichid.Separat am pus borsul la fiert ,l-am lasat sa fiarba cateva minute,am dat deoparte si l-am lasat sa racoreasca.Am turnat borsul in borcan pana s-a  la buza borcanului.Am inchis cu capac si l-am dat la beci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Loboda la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Cum se face sucul de rosii

Postat de reisnaor_2006

Cum se face sucul de rosii

               Cum se face sucul de rosii. Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie...

Citeste continuarea

Pastravi de nuc la borcan

Postat de Ksenya

Pastravi de nuc la borcan

    Ciupercile le spalam si inlaturam   piciorul pana sub palarie. Nu-l   vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2016, 07:58
la 29.06.2016, 09:17
la 29.06.2016, 09:30
Loboda si marar am, bors umplu mereu.....nu-mi ramane decat sa o testez! Arata foarte bine in borcan! Multumesc pentru reteta!
la 29.06.2016, 10:27
nici nu stiu ce gust are loboda
la 29.06.2016, 11:57
multumesc fetelor de popas!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking