Ciorba de miel reteta
Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
4 Apr 2016 | 4331 vizualizari
Ciorba de miel reteta
Este sezonul de primavara al taierii mieilor. Am preaparat o ciorba din cap de miel proaspat , necongelat. Este o ciorba deosebit de gustoasa daca o prepari cum trebuie. Se aduga multe verdeturi, deci este si plina de vitamine .
Ingrediente
- 1 cap miel
- 1 luingurita rasa boabe piper negru
- 2 foi dafin
- 2 linguri otet
- 3 morcovi
- 2 cepe mici
- 2 tije telina
- 2 fire usturoi verde
- 1 radacina patrunjel
- 1 felie telina
- 1 ardei gras mare
- 1/2 ardei galben
- 1 lingurita condimente uscate - oregano ,rozmarin , chilli
- 1 cana smantana
- 3 linguri orez
- 3 linguri tarhon in otet
- sare
- piper
,,Vitamine ''
- urzici verzi
- spanac verde
- salata verde
- macris
- salatica de padure untisor , grausor , salata mieilor , iarba randunelului ]
- leurda
Mod de preparare
- Capul de miel; se spala bine si se pune la fiert 3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper .
- Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand in cand spumati .
- Pregatiti legumele . le spalati si curatati . Taiati cubulete radacinoasele si ardeii .
- Trageti oala de pe foc , scoateti capul de miel pe un platou si strecurat lichidul intr-o alta oala .
- Se pune oala cu zeama la fiert din nou si se aduga radacinoasele taiate cubulete , cepele intregi , si tijele de telina .
- Dupa ce au fiert 15 minute puneti la fiert usturoiul verde tocat si orezul . Lasati la fiert inca 10 minute . Adugati suplimentar apa , daca doriti sa preparati mai multa ciorba .
- Alegeti bucatile frumoase de carne de pe capul de miel . Cu ajutorul unui cutit desfaceti calota craniana [ dupa ce a fiert aceasta operatiune se face usor ] . Scoateti creierul si curatati s i portionati limba .
- Adugati limba , creierul si bucatele de carne in oala cu ciorba .
- Incercati daca a fiert morcovul . In caz afirmativ dregeti ciorba cu tarhon in otet tocat , smantana .
- Gustati si sarati, piparati , acriti daca mai este nevoie .
- Spalati bine verdeturile si le tocati fasii.
- Adugati verdeata in ciorba fierbinte , inainte de servire [ pentru a-si pastra vitaminerle si culoarea frumoasa ] .
- Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|
Postat de Oana
Pune carnea in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga 2 l de apa.
Inchide capacul si valva de aburi si seteaza programul Meat/Stew pentru 30 de...
Citeste continuarea
Postat de andaoana
Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.
Am oprit focul si am strecurat supa.
Cand am putut sa lucrez cu...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 04.04.2016, 19:10
arata tare bine,da nu pap miel
la 04.04.2016, 19:15
buna buna
la 04.04.2016, 19:15
Zau, ca daca ai gusta facut de mine , ti-ar place Eu sunt mereu uimita cum de , dintr-un cap asa de urat , poate sa iasa o ciorba atat de delicata ca gust
la 04.04.2016, 19:15
Motan
la 04.04.2016, 19:16
probabil,da nu imi place mielul deloc
Vezi toate comentariile (35)
COMENTEAZA