Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Postat de andaoana in Ciorbe
20 Oct 2017 | 9662 vizualizari
Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Ciorba de miel reteta O ciorbica de miel delicioasa si perfecta pentru zilele reci din aceasta saptamana.  Prin frigider mai aveam o punguta cu carne de miel, asa ca am dezghetat-o si am vazut ca sunt multe oase. Ce sa fac altceva decat o ciorbica delicioasa. 

Ingrediente

  • 500 gr carne de miel cu os
  • 2 morcovi mai mici sau 1 mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie de telina (cam 1 cm grosime)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie tocata
  • 1/2 ardei rosu
  • 75 gr orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de leustean

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.

 Am oprit focul si am strecurat supa.

Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne.

Am taiat bucatile mai mari de carne in unele mai mici (cat o imbucatura) .

Lasam deoparte. 

Legumele le spalam si curatam bine. Le razuim pe razatoarea mica (exceptie rosia, ardeiul rosu si ceapa).

Intr-o oala am pus ulei si am calit ceapa taiata marunt si morcovi, patrunjelul si telina razuite. Le-am calit cam 5 minute ca sa isi lase dulceata.

 Am adaugat supa in care am fiert carnea peste legume si carnea.

Cand incepe sa fiarba, am adaugat ardeiul rosu tocat marunt si rosia decojita si taiata in cubulete.

Orezul l-am spalat si l-am adaugat si pe el in oala.

Carnea de miel nu mai trebuie sa fiarba mult, doar atat cat sa mai ia din arome.

Asezonam cu sare si piper si cand este fiert orezul, oprim focul. Presaram deasupra frunzele de leustean tocat sau nu (mie imi place sa le las intregi).

 

Se serveste calda, acrita cu lamaie sau cu adaos de smantana.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de MotanLaOale

Ciorba de pui cu zeama de varza

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu rosii pasate si leustean verde

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare cu rosii pasate si leustean verde

Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ceapa la sotat in doua linguri de elei alaturi de semintele de mustar. Adaugam zarzavatul din borcan, rosiile pasate, foaia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2017, 10:51
Bună!
la 20.10.2017, 11:11
la 20.10.2017, 11:29
la 20.10.2017, 14:03
Nu am mancat niciodata ciorba de miel dar suna tentant si arata bine!
la 20.10.2017, 15:20
Si aici vreau portie dubla

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking