Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Postat de andaoana in Ciorbe
20 Oct 2017 | 9577 vizualizari
Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Ciorba de miel reteta O ciorbica de miel delicioasa si perfecta pentru zilele reci din aceasta saptamana.  Prin frigider mai aveam o punguta cu carne de miel, asa ca am dezghetat-o si am vazut ca sunt multe oase. Ce sa fac altceva decat o ciorbica delicioasa. 

Ingrediente

  • 500 gr carne de miel cu os
  • 2 morcovi mai mici sau 1 mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie de telina (cam 1 cm grosime)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie tocata
  • 1/2 ardei rosu
  • 75 gr orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de leustean

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.

 Am oprit focul si am strecurat supa.

Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne.

Am taiat bucatile mai mari de carne in unele mai mici (cat o imbucatura) .

Lasam deoparte. 

Legumele le spalam si curatam bine. Le razuim pe razatoarea mica (exceptie rosia, ardeiul rosu si ceapa).

Intr-o oala am pus ulei si am calit ceapa taiata marunt si morcovi, patrunjelul si telina razuite. Le-am calit cam 5 minute ca sa isi lase dulceata.

 Am adaugat supa in care am fiert carnea peste legume si carnea.

Cand incepe sa fiarba, am adaugat ardeiul rosu tocat marunt si rosia decojita si taiata in cubulete.

Orezul l-am spalat si l-am adaugat si pe el in oala.

Carnea de miel nu mai trebuie sa fiarba mult, doar atat cat sa mai ia din arome.

Asezonam cu sare si piper si cand este fiert orezul, oprim focul. Presaram deasupra frunzele de leustean tocat sau nu (mie imi place sa le las intregi).

 

Se serveste calda, acrita cu lamaie sau cu adaos de smantana.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati

Postat de oanapl

Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati

Se curăță toate legumele și se spală bine. Ceapa și ardeiul se toacă cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică și se pun la fiert în oală. Eu pun țelina și...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de Zamfira

Ciorba radauteana

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2017, 10:51
Bună!
la 20.10.2017, 11:11
la 20.10.2017, 11:29
la 20.10.2017, 14:03
Nu am mancat niciodata ciorba de miel dar suna tentant si arata bine!
la 20.10.2017, 15:20
Si aici vreau portie dubla

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking