Ingrediente
- 400 gr de piept si git de miel
- o ceapa mare
- un morcov mare
- o telina mica
- o radacina mica de patrunjel
- o legatura de ceapa verde
- o lingura cu patrunjel tocat
- o lingura cu tarhon tocat
- o lingura de orez cu bob rotund
- 2 linguri cu otet de vin alb
- 2 galbenusuri
- un pahar mare de smintina
- o lingurita cu sare
- 5-6 boabe de piper negru
Mod de preparare
Taiati carnea in bucati si opariti-o intr-o oala cu apa clocotita, apoi scoateti-o si puneti-o la fiert impreuna cu boabele de piper si putina sare in apa rece.
Dupa ce carnea nu mai necesita spumare, adaugati orezul spalat si zarzavatul tocat marunt si continuati fierberea inca 15 minute. Adaugati tarhonul si gustati de sare, continuind fierberea inca 10 minute.
Bateti galbenusurile cu smintina intr-un bol
Cind ciorba este gata, orpiti focul, apoi "dregeti" cu liezonul de smintina si adaugati otetul.
Presarati patrunjel verde tocat si serviti cu ardei iute!
Este o delicioasa reteta de ciroba de miel pregatita de Pasti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu smintina si tarhon a la Horia Virlan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|