Ingrediente
- 1 os de vita
- 1 rosie mare
- 1 ceapa alba mare
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 pastarnac
- patrunjel
- sare/piper/ghimbir
- 2 linguri de otet din tarhon+ tarhon
- leustean uscat
- ulei de masline
Pentru perisoare:
- 300 g carne mixta tocata de porc si vita
- 1 lingura de orez
- 1 lingura de patrunjel tocat marunt
- sare/piper
Mod de preparare
Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic.
Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline cu putina sare si praf de ghimbir.Dupa cateva minute se pune si morcovul si telina date pe razatoarea mare.
Dupa ce s-au calit se adauga in oala de ciorba si se lasa in continuare la fiert.
Dupa 30 minute se prepara perisoarele:
Se amesteca carnea tocata cu sarea,piperul,patrunjelul tocat marunt si orezul calit in putin ulei.
Se umezesc palmele si se formeaza perisoarele.
Se pun pe rand in oala de ciorba si se lasa 15-20 minute sa se fiarba.Se adauga si rosia taiata cubulete.
La sfarsit punem tarhonul si otetul,leusteanul si patrunjelul tocat marunt.
Se mai adauga condimente dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu os de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|