Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 felie de telina radacina
- 1 ceapa
- 1 lingura de bulion
- pasta de ardei ( am folosit amestec de gogosari si capia facut de mine)
- 1 legatura de leustean
- 3 cani mari zeama de varza ( in functie de cat de sarata e zeama de varza se completeaza cu apa)
- ulei pentru calit
Perisoare:
- 350 g carne tocata amestec vita,porc
- 2-3 linguri de orez
- 1 ou
- leustean tocat
Mod de preparare
Se curata morcovul, pastarnacul, telina si se da prin razatoare, se toaca ceapa marunt. Se calesc in putin ulei cu putina apa, se toarna putina apa peste si se lasa la fiert, dupa 15 minute se adauga zeama de varza, bulionul si pasta de ardei. Lasam la fiert sub capac.
Pana fierb legumele pregatim perisoarele: spalam orezul, amestecam cu carnea tocata, 1 ou intreg, leustean tocat ( se mixeaza foarte bine!). Dupa ce am terminat de pregatit perisoarele le punem la fiert, (este suficient sa fiarba legumele pana cand terminam de pregatit perisoarele).
Perisoarele fierb in maximum 15 minute. Inainte sa luam ciorba de pe foc adaugam leustean tocat, lasam sa dea in clocot si lasam sub capac inca 10 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|