Ingrediente
- 400-500gr carne tocata de porc
- o jumatate de ceapa mica
- 7-8 catei de usturoi
- 1-2 linguri de orez spalat
- sare,piper,vegeta dupa gust
- 2 morcovi mai mici
- 1 patrunjel
- 3-4l de apa
- 200ml smantana
- 1 ou
- 2 linguri de ulei
- 200ml zeama de varza
- 1-2 linguri de faina pentru modelat perisoarele
Mod de preparare
Morcovii si patrunjelul se rad pe razatoarea mare si se calesc in cele 2 linguri de ulei putin,pana cand se coloreaza uleiul portocaliu.Adaugam apa ,sarea si vegeta si lasam sa fiarba.Intre timp pregatim perisoarele astfel:
Ceapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica si se pun peste carnea tocata.Se bate oul cu putina sare si se adauga treptat peste carne amestecand cu mana.Eu nu l-am pus pe tot pentru ca ar fi fost prea moale compozitia(de aceea intotdeauna bat oul sparat,nu il pun intreg peste carne..in felul acesta pot sa pun doar cat e necesar).Adaugam piper si sare,amestecam foarte bine sa se omogenizeze.Apoi adaugam orezul si amestecam bine.Pe o farfurie punem faina.Luam cate un pic de carne,modelam bilute si le dam prin putina faina(in felul acesta nu se lipesc si nici nu se imprastie la fiert).Le asezam pe o farfurie pana cand fierbe apa.Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele una cate una,asteptam sa se ridice la suprafata apoi dam focul incet si le fierbem la foc mic o ora.
Dupa o ora adaugam zeama de varza si mai fierbem 5 minute.Oprim focul,gustam,potrivim daca mai e nevoie de sare si lasam sa se odihneasca 30 min.
Intr-un bol punem smantana,dupa ce s-a odihnit ciorba,luam cu polonicul ciorba si punem putin cate putin peste smantana pana cand aceasta ajunge la o temperatura apropiata cu cea a ciorbei,apoi o turnam peste ciorba din oala si amestecam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|