Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
6 Dec 2021 | 3236 vizualizari
Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

 Aceasta este prima mea ciorba  cu naut. Deci este o premiera. Dorisem sa prepar o ciorba de fasole verde, dar am gasit putine pastai in gradina. M-am hotarat sa completez cu boabe de naut. Am studiat retetele orientale si am imbunatatit  ciorbita cu o costita afumata. Asta sa ii dau tenta  local-ardeleneasca  :D Sotul meu cand a auzit ce are la masa, n-a fost incantat. Dupa ce a gustat, nu se mai satura sa o laude !!!

Ingrediente

  • 500 gr naut fiert.
  • 500 gr costita afumata
  • 250 gr fasole verde -din gradina
  • 250 gr rosii cherry -din gradina
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper negru macinat
  • otet de mere -optional
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta marar
  • 2 fire de telina verde
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

  1.  Costita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut.
  2. Morcovul se curata si se taie rotund .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
  4. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucatele mai mici .
  5.  Ceapa, morcovul si costita se soteaza in ulei .
  6.  Puneti la fiert costita cu legumele pregatite in 3 l apa . 
  7. Tot acum se pune foaia de dafin si ierburile aromatice.
  8. Sarati putin, asta in functie de cat de sarata este costita .
  9. Dupa 30 min incercati daca legumele sunt fierte si adaugati boabele de naut care au fost limpezite cu apa rece .
  10.  Acum puneti si rosioarele  taiate jumatati .
  11. Piparati si gustati de sare .
  12. Daca zeama este foarte sarata de la costita afumata , mai puneti putina apa .
  13. Daca doriti ciorba mai acra puneti putin otet de mere .
  14.  La servire presarati patrunjel verde tocat .
  15.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de cristeena20

Ciorba de perisoare

Curatam legumele; morcovii ii razuim pe razatoarea mare ; ceapa o tocam fin; ardeiul il taiem fasii mici si subtiri (sa aiba forma ca si morcovii); cartofii ii razuim pe razatoarea mare; VArza se...

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2021, 17:32
Super!
la 06.12.2021, 18:07
mmm, ce buna trebuie sa fie! Arata tare bine!
la 06.12.2021, 19:04
Buna!
la 06.12.2021, 19:06
la 06.12.2021, 19:25
IImi place!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking