Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
6 Dec 2021 | 3109 vizualizari
Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

 Aceasta este prima mea ciorba  cu naut. Deci este o premiera. Dorisem sa prepar o ciorba de fasole verde, dar am gasit putine pastai in gradina. M-am hotarat sa completez cu boabe de naut. Am studiat retetele orientale si am imbunatatit  ciorbita cu o costita afumata. Asta sa ii dau tenta  local-ardeleneasca  :D Sotul meu cand a auzit ce are la masa, n-a fost incantat. Dupa ce a gustat, nu se mai satura sa o laude !!!

Ingrediente

  • 500 gr naut fiert.
  • 500 gr costita afumata
  • 250 gr fasole verde -din gradina
  • 250 gr rosii cherry -din gradina
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper negru macinat
  • otet de mere -optional
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta marar
  • 2 fire de telina verde
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

  1.  Costita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut.
  2. Morcovul se curata si se taie rotund .
  3. Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
  4. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucatele mai mici .
  5.  Ceapa, morcovul si costita se soteaza in ulei .
  6.  Puneti la fiert costita cu legumele pregatite in 3 l apa . 
  7. Tot acum se pune foaia de dafin si ierburile aromatice.
  8. Sarati putin, asta in functie de cat de sarata este costita .
  9. Dupa 30 min incercati daca legumele sunt fierte si adaugati boabele de naut care au fost limpezite cu apa rece .
  10.  Acum puneti si rosioarele  taiate jumatati .
  11. Piparati si gustati de sare .
  12. Daca zeama este foarte sarata de la costita afumata , mai puneti putina apa .
  13. Daca doriti ciorba mai acra puneti putin otet de mere .
  14.  La servire presarati patrunjel verde tocat .
  15.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Zama de pastai aita

Postat de panacris

Zama de pastai aita

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați...

Citeste continuarea

Ciorba de pasare, la multicooker

Postat de Ina

Ciorba de pasare, la multicooker

Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei  si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2021, 17:32
Super!
la 06.12.2021, 18:07
mmm, ce buna trebuie sa fie! Arata tare bine!
la 06.12.2021, 19:04
Buna!
la 06.12.2021, 19:06
la 06.12.2021, 19:25
IImi place!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking