Ingrediente
- 10 cartofi mai mici;
- 3 morcovi;
- 1 ceapa galbena;
- 1 praz (doar partea alba);
- 1 ardei gras rosu;
- 1 radacina patrunjel;
- 1 radacina pastarnac;
- 2 tulpini de telina (in lipsa se poate pune 50 grame de telina radacina);
- 1,5 l zer cald;
- 2 legaturi verdeata (patrunjel, marar);
- sare;
- piper;
- optional, zeama de lamaie, bors de putina, taitei, oua, tarhon proaspat sau in otet.
Mod de preparare
Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti.
Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina apa usor sarata si se adauga morcovii, cartofii, ceapa, prazul, ardeiul, albitura, tulpinile de telina tocate si se fierb la foc mic. Dupa ce legumele sunt patrunse se adauga zerul treptat, aducand supa la consistenta dorita. Unii o prefera mai zemoasa, altii mai incarcata.
Cand supa clocoteste puteti adauga ouale batute usor si se vor forma "zdrentele" sau taitei.
Condimentam si acrim dupa gust (cu zeama de lamaie, bors, otet).
La final adaugam verdeata tocata marunt.
Aceasta supita este binevenita in orice anotimp. Se serveste dupa plac (calda, rece) insotita de ceapa, mai ales verde sau ardei iuti proaspeti sau la otet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Dresala" de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (55)
|