Ingrediente
- 500 g oase crude de porc
- 500 g oase afumate de la scarita
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina mica
- 1 ardei capia
- 1 ardei verde
- 200 g mazare
- 200 g fasole verde
- 3 cartofi
- 5 rosii
- 1 legatura marar
- 1 legatura leustean
- 50 ml ulei
- 1,5 litri zeama de varza
- vegeta
- piper
- sare daca este nevoie
Mod de preparare
Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala.
Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta.
Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc 3-4 minute. Se adauga apa si se fierb 10 minute.
Se adauga oasele si se mai fierbe 20 de minute si se ia spuma daca este cazul. Se adauga mazarea, fasolea verde, cartofii si se mai fierb 15 minute.
Se adauga rosiile si se mai fierbe totul 10 minute.
Zeama de varza se fierbe separat si se pune in ciorba dupa gustul fiecaruia, se potriveste de gust si se mai fierbe 5 minute.
Se pune verdeata tocata marunt, se mai dau doua clocote si este gata.
Se mananca cu ardei iute sau ceapa rosie.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|