Ingrediente
- Pentru perisoare:
- 500 gr carne
- 1 ceapă
- 100 gr orez
- sare și piper
- 2 oua medii
- Pentru supa:
- 3 litri de apa
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2 linguri de pasta de rosii cu ardei
- Pentru pasta de corcoduse:
- 250 ml apa
- 250 gr corcoduse
- putina sare
- 1 legatura de leustean verde
Mod de preparare
Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.
Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, sare și piper. Apoi se adauga ouale si se omogenizeaza compozitia.
Se formeaza perisoarele de dimensiunea unei nuci. Se adauga in supa cand legumele sunt patrunse.
Intre timp, se pregateste si pasta de corcoduse. Se spala corcodusele si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa pana se desfac samburii, apoi se trec prin sita, impreuna cu apa in care au fiert si se transforma in pasta.
Se adaugă in ciorba de perisoare mai intai pasta de rosii cu ardei, apoi pasta de corcoduse si se mai lasa ciorba la fiert maxim 10 minute. Se mai potriveste gustul cu sare si piper, iar in ultimele 5 minute se adauga leusteanul verde, tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|