Se curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă, când scade.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape și se lasă la scurs.
Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.
Se spală roșia, se elimină semințele, se taie cubulețe și se călește cu ceapa.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Tăiați mărunt 1/4 ceapă, pentru perișoare.
Se amestecă bine carnea tocată cu: oul, sarea, piperul, orezul, făina, ceapa și pătrunjelul tocat. Când amestecul este omogen, se formează perișoare care se pun la fiert, direct în oala de ciorbă.
După ce au fost făcute perișoarele, se adaugă în oala de ciorbă și cartofii, tăiați cubulețe și se lasă ciorba la fiert, la foc mediu, până ce atât legumele, cât și perișoarele sunt fierte.
Se adaugă sucul de roșii, se condimentează, cu sare, piper și cimbru, se mai lasă ciorba să fiarbă încă un clocot-două, după care se ia oala de pe foc, se presară pătrunjelul tocat și se acoperă cu un capac.
După 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită, eventual cu 1-2 linguri de smântână și cu ardei iuți, proaspeți, sau murați.