Ciorba de perisoare, cu cartofi

Postat de RODIMUR in Ciorbe
30 Oct 2018 | 4813 vizualizari
Ciorba de perisoare, cu cartofi

Săptămâna trecută, când am apreciat o astfel de ciorbiță la Rocsi, nici nu m-am gândit că-i va veni rândul atât de repede. Dar iată că ieri, din lipsă de inspirație, mi-am zis că pot încerca deja această ciorbiță, consistentă și bună, pe care am personalizat-o oarecum: nu am folosit borș, pentru că nu aveam în casă, ci suc de roșii, iar smântâna a rămas opțională, nu a făcut parte din lista de ingrediente. Rezultatul a fost mai mult decât mulțumitor, o ciorbiță bună și consistentă, pe gustul nostru... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe
  • 1 roșie mare
  • 1 ardei gras
  • 1 gogoșar
  • 500 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa și roșia
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru perișoare:
  • 300 grame de carne tocată amestec (porc+vită)
  • 1 ou
  • 2 linguri de orez
  • 1/4 ceapă
  • 1 lingură de făină albă
  • sare
  • piper
  • frunze tocate de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă, când scade.

Se alege orezul, se spală în mai multe ape și se lasă la scurs.

Se aleg, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșia, se elimină semințele, se taie cubulețe și se călește cu ceapa.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Tăiați mărunt 1/4 ceapă, pentru perișoare.

Se amestecă bine carnea tocată cu: oul, sarea, piperul, orezul, făina, ceapa și pătrunjelul tocat. Când amestecul este omogen, se formează perișoare care se pun la fiert, direct în oala de ciorbă.

După ce au fost făcute perișoarele, se adaugă în oala de ciorbă și cartofii, tăiați cubulețe și se lasă ciorba la fiert, la foc mediu, până ce atât legumele, cât și perișoarele sunt fierte.

Se adaugă sucul de roșii, se condimentează, cu sare, piper și cimbru, se mai lasă ciorba să fiarbă încă un clocot-două, după care se ia oala de pe foc, se presară pătrunjelul tocat și se acoperă cu un capac.

După 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită, eventual cu 1-2 linguri de smântână și cu ardei iuți, proaspeți, sau murați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare, cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de licurici_lra

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu perisoare

Postat de andaoana

Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2018, 22:26
Interesantă combinație! Nu am încercat până acum borșși cu perișoare și cu cartofi.
la 30.10.2018, 22:48
Am văzut la Rocsi și am încercat și eu... Să știi că este foarte bună ciorbița asta, Oana! Oricum, într-o ciorbă nu poți lăsa numai perișoarele și câteva legume, mai trebuie ceva, ori paste, ori cartofi...
la 30.10.2018, 23:01
la 31.10.2018, 06:41
grozava!
la 31.10.2018, 08:01
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking