Ciorba de perisoare cu fidea si pasta de tomate

Postat de nadina73 in Ciorbe
20 Ian 2011 | 12947 vizualizari
Ciorba de perisoare cu fidea si pasta de tomate

Care a fost verdictu " hmm mama ,e cea mai buna ciorba " .Dragos imi spunea"mama ,daca pui reteta pe calculator acolo la retetele tale ,sa scri titlu mare " cea mai buna ciorba de perisoare"dar sa nu spui ca eu am zis............

Ingrediente

  • 300 g piept de curcan  (dar merge foarte bine si cu  piept de pui)
  • 4 morcovi  potiviti
  • 1 bucata telina mica
  • 1 ceapa
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper alb
  • fidea fina (masura mea a fost  1 canita mai mica de cafea)
  • 200 pasta de tomate
  • 500 ml zeama de varza(moare)
  • 3 linguri ulei masline

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu un ou crud ,sare , piper alb si patrunjel verde tocat

Morcovii si telina se taie julienne, se calesc in putin ulei, 3-4 minute.

Peste morcovii caliti se pune apa 3 litri, se lasa sa fiarba, se pune si ceapa intreaga

Se pregatesc perisoarele,eu le fac foarte mici,asa piticii le papa mai usor.

Cand zarzavaturile incep sa fiarba se pun perisoarele .

Se lasa sa fiarba 15-20 minute dupa care se pune fideaua, se mai fierb 3 minute si se pune pasta de tomate si zeama de varza.Se mai da un clocot si ciorbica e gata.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu fidea si pasta de tomate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zeama de cocos in stil Basarabean

Postat de Ksenya

Zeama de cocos in stil Basarabean

Se pune cucosul (asa ii zice) pregatit, in apa la fiert, cam doi litri cu o lingurita de sare. Se spumeste foarte bine, se micsoreaza flacara la minim. Se adauga ceapa intreaga si se fierbe...

Citeste continuarea

Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de merisor67

Ciorba de rata cu galuste de gris

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2011, 18:49
imi place ciorba de perisoare.mai ales daca e acrita cu bors
la 20.01.2011, 18:53
din ce se vede Dragos avea dreptate
la 20.01.2011, 18:56
nu-l contrazicem pe Dragos . Sigur e buna
la 20.01.2011, 19:14
un dragut
la 20.01.2011, 19:20
Intr'adevar baiatul are dreptate

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking