Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de carla27carla in Ciorbe
1 Ian 2015 | 3069 vizualizari
Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Numai buna dupa o noapte de chefuit...

Ingrediente

  • carne tocata de porc 500 gr
  • 2 oua
  • 1 mana de orez
  • 4 cepe
  • 1 buc telina
  • 2 buc patrunjel radacina
  • 3-4 buc morcovi medii sau vreo 8 buc daca sunt mici
  • 1 ardei kapia rosu copt
  • 1 cutie mica de bulion
  • 1 cana de 250 ml zeama de varza sau moare cum se spune pe la noi
  • 2 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt boia dulce de ardei
  • Frunze de patrunjel uscat

Mod de preparare

Se pregatesc perisoarele astfel:Se curata  morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe razatoarea cu ochiuri mici  si se lasa sa se caleasca.Se pune 1/2 lgt boia,se amesteca si se pune peste carnea tocata de porc.Se spala 1 mana de orez si se pune peste carne ,se amesteca si se adauga 2 oua ,framantand bine sa se omogenizeze.

Se pune o oala de 6 l  cu apa la foc .Se curata restul de ceapa si restul de legume .Se toaca marunt ceapa si se adauga in oala cu apa cand aceasta clocoteste,apoi se toaca morcovii,radacina de patrunjel si de telina si se pun in oala sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se adauga ardeiul kapia copt tocat marunt .Se formeaza perisoarele din carnea pregatita si se pun in oala sa fiarba orezul.Cand perisoarele sunt fierte,se adauga 1 cutie mica de bulion si 1 cana de zeama de varza si se lasa sa mai dea un clocot.La sfarsit se adauga patrunjel frunze uscat si tocat .Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute ,apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de legume cu perisoare

Postat de andaoana

Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert.  Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2015, 11:32
asta da, acum !
la 01.01.2015, 11:38
Daaaa, maine o execut si eu!
la 01.01.2015, 11:42
urmeaza sa fac si eu o ciorbita cu zeama de varza, dar cred ca nu de perisoare...
la 01.01.2015, 11:54
la 01.01.2015, 12:40
Buna!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking