Ingrediente
Supa:
- 1 kg tacâm de pui (am pus 2 bucăţi spate de pui);
- 2 cartofi;
- 1 ardei gras roşu;
- 1 ceapă mare;
- 2-3 morcovi;
- 1/4 rădăcină de ţelină;
- 2 lgţ borş magic (Delikat cu tărâţe şi leuştean);
- 1 lămâie mică;
- frunze de pătrunjel şi leuştean;
- 1 gălbenuş;
- sare.
Perişoare:
- 500 g piept de curcan;
- 3-4 lg orez;
- 1 ou mic (opţional);
- 1 ceapă mică;
- 1/2 legătură mărar;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul.
În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele:
- se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie, maşină de tocat);
- se adaugă orezul spălat, ceapa, mărarul - tocate foarte mărunt, 1 ou (opţional), sare şi piper;
- se formează perişoarele (pentru a nu se lipi compoziţia de mâini, se umezesc mâinile cu apă sau se ung cu puţin ulei) şi se aşează pe un platou sau tocător.
După ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă perişoarele.
Spre finalul pregătirii supei se adaugă borşul după care aceasta se drege cu gălbenuş şi zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|