Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
10 Feb 2019 | 3479 vizualizari
Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

 Dupa cum am mai spus imi place sa tin cont de preferintele culinare ale celor ce-mi calca pragul . Asta dupa masura posibilitatilor si daca musafirii au mai stat la masa mea . De aceasta data am dorit sa prepar o ciorba de perisoare si am intrebat cum sa fie rosie sau alba ? S-a dorit rosie . Stiu ca   nu-i place verdeata taiata in zeama . Nu am putut sa  nu intervin creativ asa ca am incorporat verdeturi in perisoare . .   Ce sa mai spun in plus ? Aveam 3 pungi de gris ,3 de malai,  fainuri , Bobe de grau de ovaz. Orez -nicaieri . Am folosit orez cu quinoa si nu a fost deloc rau .

Ingrediente

  • 3 morcovi mici
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri orez cu quinoa
  • 2 tije apio [telina verde ]
  • 2 fire oregano verde
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 pahar rosii pasate
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • Perisoare :
  • 500 gr piept curcan 
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta ardei 
  • 2 linguri pesmet 
  • 1 lingura oregano verde tocat 
  • 1 lingura patrunjel verde tocat 
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .
  3. Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .
  4. Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .
  5.  Caliti usor legumele in ulei . Sarati si adugati boiaua .
  6. Amestecati si puneti imediat 2 l apa fierbinte incalzita  .
  7. Incalziti  apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta  timpul  de preparare .
  8. Pentru aroma puneti la fiert doua fire de oregano .
  9. Spalati carnea de curcan si o taiati in bucati . Spalati verdeturile si le tocati .
  10. Spargeti oul separat si-i verificati prospetimea .
  11. Puneti carnea in robot impreuna cu verdeata si le tocati. Eu tot pana la 3 numar si am obtinut tocatura dorita
  12. Adugati la carnea tocata sare , piper , pesmet si pasta de ardei .
  13. Amestecati si din pasta omogena obtinuta formati mici perisoare .
  14. Pentru formatarea perisoarelor udati-va apa  cu apa sau va umeziti cu putin ulei .
  15. Eu mereu fac o proba  pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .
  16. Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .
  17. Adugati orezul cu quinoa si rosiile pasate .
  18. Lasati  sa fiarba la foc mic 10, maximum 15 minute .
  19. Serviti ciorba cu perisoare de curcan insotita de ceapa rosie , verde ssi ardei iuti . 

                       Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa mexicana de rosii

Postat de CameliaComan

Supa mexicana de rosii

Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit. Curatam ceapa si apoi, o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt. Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul...

Citeste continuarea

Ciorba/supa din carne de ied

Postat de panacris

Ciorba/supa din carne de ied

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2019, 10:22
Cea mai buna!
la 10.02.2019, 10:30
Io cu curcanii nu vorbesc si nici cu verisoarele....
la 10.02.2019, 10:35
O ciorbă foarte bună!
la 10.02.2019, 10:47
Foarte buna!
la 10.02.2019, 11:18
Tare buna trebuie sa fie 😍😍😍😍

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking