Ciorba de salau

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
11 Mai 2020 | 191 vizualizari
Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din supele spaniole de peste.

Ingrediente

  • 600 gr bucati salau proaspat
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 rosie mare
  • 3 cartofi
  • 1 foaie dafin
  • 1 piscatura serioasa de sofran[ cat se ia intre degete ]
  • 1 lingurita ierburi italienesti maruntite si uscate [Busuioc, oregano, cimbru, tarhon, menta, salvie.]
  • 1lingurita rasa boia dulce afumata
  • 1lamaie -zeama si putina coaja razuita
  • Patrunjel verde tocat
  • sare

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele.
  3. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt.
  4. Se soteaza usor ceapa, morcovul si telina in ulei de masline.
  5. Turnati deasupra 2 l apa fierbinte, puneti foaia de dafin.
  6. Cat fierbe pregatiti cartofii si rosia.
  7. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt.
  8. Adaugati-le in oala. Sarati si condimentati cu boia, sofran si ierburi italiene.
  9. Cand legumele sunt aproape patrunse, se pun bucatile de peste spalate.
  10. Reduceti intensitatea fierberii ca bucatile de peste sa nu sa sfarame.
  11. Razuiti putina coaja de lamaie. Folositi doar partea galbena. Cea alba da amareala mancarii.
  12. Acriti dupa gust cu zeama de lamaie.
  13. La servire presarati patrunjel verde.

  Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de simona72

Bors de perisoare din salau la Multicooker Crock-Pot Express

Carnea de peste se taie bucati si se trece prin masina de tocat carne sau printr-un robot de bucatarie. Peste pestele tocat adaugam cozile de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat marunt, oul, sare...

Citeste continuarea

Ciorba de peste cu dovlecel

Postat de mihaelar63

Ciorba de peste cu dovlecel

Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper . Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.05.2020, 16:32
la 11.05.2020, 17:35
As manca o portie
la 11.05.2020, 17:44
Madi , esti invitata mea !!! Prepararea este simpla si ierburile + sofranul , au dat un gust extraordinar
la 11.05.2020, 17:45
Multumesc Tabita
la 11.05.2020, 17:46
delicioasa

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking