Ingrediente
- 600 gr bucati salau proaspat
- 100 ml ulei masline
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 felie telina
- 1 rosie mare
- 3 cartofi
- 1 foaie dafin
- 1 piscatura serioasa de sofran[ cat se ia intre degete ]
- 1 lingurita ierburi italienesti maruntite si uscate [Busuioc, oregano, cimbru, tarhon, menta, salvie.]
- 1lingurita rasa boia dulce afumata
- 1lamaie -zeama si putina coaja razuita
- Patrunjel verde tocat
- sare
Mod de preparare
- Curatati si spalati legumele.
- Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele.
- Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt.
- Se soteaza usor ceapa, morcovul si telina in ulei de masline.
- Turnati deasupra 2 l apa fierbinte, puneti foaia de dafin.
- Cat fierbe pregatiti cartofii si rosia.
- Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt.
- Adaugati-le in oala. Sarati si condimentati cu boia, sofran si ierburi italiene.
- Cand legumele sunt aproape patrunse, se pun bucatile de peste spalate.
- Reduceti intensitatea fierberii ca bucatile de peste sa nu sa sfarame.
- Razuiti putina coaja de lamaie. Folositi doar partea galbena. Cea alba da amareala mancarii.
- Acriti dupa gust cu zeama de lamaie.
- La servire presarati patrunjel verde.
Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|