Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

Postat de anuta in Ciorbe
18 Iun 2019 | 1651 vizualizari
Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

Cine nu isi aduce aminte de ciorbele bunicii, acrite cu corcoduse verzi sau agurida sau zarzarele? Asa am gatit si eu ciorbica asta si a iesit un deliciu care merita incercat si profitat din plin de vitaminele delicioaselor si parfumatelor corcoduse, in plus este si o mancarica BIO!! Este perioada lor si sa profitam din plin!

Ingrediente

  • 2 maini de corcoduse verzi, crude
  • 1 ardei galben,
  • 1 ardei rosu,
  • 2-3 rosii coapte,
  • 2 cartofi,
  • 1 ceapa uscata sau o legatura de ceapa verde,
  • 1 morcov,
  • 1 legatura patrunjel cu radacina,
  • o bucatica de telina,
  • o mana de pastai de fasole verde,
  • 2 linguri de orez cu bob rotund,
  • 3-4 oua,
  • sare,
  • marar verde,
  • cateva fire de leustean verde,
  • cca 2-2,5 l apa,
  • cca 1 kg carne de pasare de curte (piept de pui)

Mod de preparare

Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine cu un praf de sare, mararul tocat fin, 2 oua si o lingura de orez prefiert (eu am dat in cateva clocote orezul cu un praf de sare, atat cat sa se inmoaie). Din acest amestec facem perisoare de marimea unei nuci, cu palmele umezite in apa rece.
Se curata zarzavatul, se spal, apoi se taie jumatate din ceapa ramasa, ardeiul se taie cubulete, la fel si morcovul, telina si radacina patrunjelului se dau prin razatoare, rosiile se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie cubulete, cartofii curatati de coaja si spalati se taie si ei in cubulete, pastaile de fasole se curata indepartandu-se capetele pastailor, apoi se rupe in jumatati fiecare pastaie.
Intr-o oala se pune la fiert apa cu un praf de sare si uleiul.Cand incepe sa clocoteasca se adauga tot zarzavatul taiat,fara rosii si cartofi.Se acopera cu un capac si se lasa la fiert cca 20-30 minute.
Intre timp se spala corcodusele curatate de codite,se varsa intr-o craticioara si se acopera cu apa,apoi se fierb cam 15 minute,dupa care se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine,cu o lingura de lemn, indepartandu-se pielita si samburii.Pasta obtinuta se amesteca cu zeama acra ramasa de la fiertul corcoduselor.
Dupa cele 20 de minute de fiert zarzavatul, se adauga si rosiile si cartofii si se mai lasa sa fiarba 10 minute,dupa care se acreste dupa gust cu fiertura de corcoduse, se potriveste de sare apoi se adauga restul de orez prefiert ramas si perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc domol cam 15-20 de minute.
Se opreste focul si se presara deasupra patrunjel si leustean verde tocat fin (eu am tocat si cateva fire de marar), apoi se drege ciorba cu 2 oua batute spuma cu un pic de acreala de corcoduse. Se serveste fierbinte!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Soleanca (Ciorba ruseasca)

Postat de Dya

Soleanca (Ciorba ruseasca)

Afumătura, tăiată în bucăţi potrivite, se pune la călit în câteva linguri de ulei, cat să se rumenească uşor şi adăugăm legumele tocate.   Le lăsăm să se...

Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de eumimi

Ciorba de porc

Taiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2019, 09:30
N-am acrit niciodată cu corcodușe, așa că aș gusta neapărat, nu numai de curiozitate, dar și pentru că-mi plac perișoarele...!
la 19.06.2019, 09:56
O bunatate! Asa facea bunica ciorba, acrita cu corcoduse
la 19.06.2019, 09:59
la 19.06.2019, 10:47
Ce buna trebuie sa fie!
la 19.06.2019, 12:09

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking