Ingrediente
- 1 legatura marar
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2 linguri tocana de casa
- 2 linguri zacusca de casa din ciuperci
- 1 lingura secretul gustului de gaina
- 1 lingurita piper
- Apa dupa cum doriti (dupa cat de lichid vreti sa fie)
- O mana de orez
Perisoare :
3 piepti de pui tocati
- 1 lingurita piper
- 1/2 ceapa
- 1 lingura secretul gustului de gaina
- 2 maini de orez umflat
- 2 linguri griş
Mod de preparare
Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare. Curatam si spalam foarte bine ceapa, morcovul si pastarnacul, apoi le punem la fiert impreuna cu apa.
In timp ce fierbe apa si legumele preparam perisoarele. Pieptul de pui tocat intr-un bol incapator, ou, piper, secretul gustului, ceapa maruntita sau razuita, orezul umflat si gris.
Amestecam foarte bine, apoi formam bile sau mingi mici din toata compozitita (veti vedea in imagini marimea).
Daca apa a dat in clocot si legumele au fiert, le scoatem le maruntim (ceapa o aruncam dupa ce a fiert si este foarte moale), adaugam tocana, zacusca, piper, orezul, secretul gustului si perisoarele.
Lasam perisoarele sa fiarba la un loc cu toate ingredientele timp de 20 de minute, iar dupa ce au fiert si perisoarele, adaugam inapoi legumele maruntite si lasam sa fiarba inca 5-7 minute. Iar la urma adaugam mararul maruntit peste ciorba.
Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din piept de pui si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|