Ingrediente
- 500 gr carne amestec
- 200 gr smantana
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 1/2 telina
- 1 ardei kapia rosu
- 3 linguri de orez
- 1 ling. delikat
- 50 ml de ulei
- patrunjel verde
- cimbru
- 1 ou + galbenus de ou
- sare
- piper
Mod de preparare
Legumele le spalam bine si le taiem cubulete. Intr-un castron punem carnea, oul, orezul, sare, piper, cimbru, verdeata. Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde (imi plac perisoarele mai mari), pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte.
In vasul oalei cu presiune punem legumele taiate, perisoarele, complectam cu apa trei sferturi din vas, o ling. de delikat si setam aparatul pentru ciorba.
Dupa 40 de minute cand ciorba este gata amestecam smantana cu un galbenus de ou si zeama din ciorba si turnam in oala amestecand usor sa nu se branzeasca. Presaram la sfarsit patrunjel verde tocat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare la oala sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|