Ingrediente
Pentru ciorba:
- 1 ceapa alba
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1/2 borcan de mazare
- 1/2 borcan de fasole pastai
- 200 ml smantana
- 200 ml zeama de varza
- 2 linguri bulion
- vegeta,piper,tarhon
- patrunjel proaspat
Pentru perisoare:
- 1 ou
- 1/2 tava carne tocata de porc si vita
- 1/2 legatura marar
- 2 linguri de orez
- 1 ceapa mica alba
- sare/piper/boia dulce
Mod de preparare
Ardeiul gras se taie cuburi,mocovul se da pe razatoarea mare,iar ceapa se toaca marunt,se pun la calit in ulei de masline,dupa care se pun la fiert in oala de ciorba.
Se prepara perisoarele cu toate ingredientele,se amesteca bine,se umezesc palmele si se formeaza perisoarele,adaugandu-se in oala peste legume.
Dupa ce sunt aproape fierte legumele si perisoarele,se adauga cartofii taiati cuburi.
Dupa 10 minute se adauga mazarea,fasolea pastai,dovlecelul taiat cuburi si zeama de varza si condimentele.
Cand e totul gata se amesteca smantana si bulionul cu zeama fierbinte,se amesteca bine si se toarna in ciorba.
Se pune patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare taraneasca cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|