Ciorba de pitoance

Postat de simona72 in Retete Delikat
13 Iul 2018 | 6969 vizualizari

Reteta de baza este una traditionala si provine din Ardeal. Mai exact dintr-un sat de langa Hunedoara, un catun uitat de lume cu 9 familii la activ. Dumbrava, asa se cheama satul, situat pe coama unui deal inconjurat de paduri. Pe aici ne facem veacul in cautare de ciuperci. Nu pot sa va spun decat ca peisajul este unul mirific, iar satenii, oameni batrani, se bucura de fiecare data de cate ori le vizitam locurile. Reteta o stiu de la o tanti din sat, la ea am auzit prima oara de ciorba de pitoance. Pitoancele sunt de fapt hribi, doar ca prin locurile noastre acestia au purtat numele de pitoance de cand ma stiu. Reteta batranei era una foarte simpla, cateva legume, ciuperci,orez, apa si totul se drege cu galbenusuri cu smantana sau iaurt. Am umblat putin la reteta si in loc de apa am facut o supa de pui, iar in plus am adaugat dovlecel si rubarba cu care am acrit ciorba. Pentru ca pitoancele se potrivesc foarte bine cu marar, am ales pentru gust si aroma ierburi cu marar de la Delikat. Nu puteam sa nu aleg ierburi de calitate la asa o ciorba buna!! Cu ingrediente 100% naturale, alese cu grija, noile amestecuri de condimente si ierburi aromatice de la Delikat sunt micul meu secret al acestei retete. Ce-mi place si mai mult este ca nu contin strop de monoglutamat, sunt combinatia perfecta de ingrediente naturale si ofera un gust minunat si bogat preparatelor.

Inapoi la reteta

Comentarii (31)

la 12.05.2019, 11:13

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking