Ingrediente
- 2-3 pulpe mari de pui
- 2 morcovi
- jumatate de telina sau o radacina de patrunjel/pastarnac (sau toate)
- un ardei gras
- o ceapa mare
- un dovlecel
- 3-4 linguri cu orez
- un pahar cu lapte
- 2 galbenusuri
- zeama de la o lamaie
- o legatura marar proaspat
Mod de preparare
Pulpele de pui le spalam si le punem intregi la fiert, cu tot cu piele. Apoi aruncam in oala si morcovii curatati intregi si jumatate de telina tot bucata intreaga. Intre timp tocam ardeiul gras, ceapa si dovlecelul cubulete si le punem in oala. Lasam sa fiarba lin. Cand carnita se desprinde usor de os, o scoatem si o lasam putin la racit. Scoatem si morcovul si telina. Acum punem in ciorbita 3-4 linguri cu orez spalat si lasam sa fiarba.
Sa ne ocupam de carne: scoatem cu grija pielea, grasimea si oasele si o tocam cubulete mici si o azvarlim in ciorbita. Morcovul si telina le dam pe razatoarea mica si le punem repede tot in ciorba. Daca orezul e fiert ciorbita e gata, mai trebuie doar dreasa!
Pregatim un pahar mare cu lapte rece in care punem doua galbenusuri si frecam bine. Ca sa iasa frumos ciorbita si sa nu se “branzeasca” turnam un pahar cu apa rece in oala ca sa se opreasca putin din fiert si apoi amestecul de lapte cu ou si amestecam cu un tel. O lasam acum sa -si revina si sa bolborosesca putin, apoi turnam zeama de la o lamaie mare.
Ciorba e gata!
Merge si niste marar tocat marunt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|