Ingrediente
- un pui de casa/fermier
- o ceapa alba
- morcov
- pastranac
- zarzavat
- 150 gr orez
- 2 lamai
- 2 galbenusuri
- marar
- oregano
Mod de preparare
Adevarata ciorba à la grec este facuta doar cu fondul de supa de pui , fara legume doar cu orez si amestecul de galbenus cu lamaie dar eu am lasat si carnea si legumele pe care le gasesc prea bune si bogate in fibre ca sa fie inlaturate.
Prepararea este extrem de usoara : se face o supa de pui cu legume multe. Eu am taiat puiul in 8 bucati, legumele ( ceapa, morcov, pastranac, telina, ardei taiate cuburi mici ) le-am calit putin cu sare de mare si piper proaspat macinat intr-o lingura de ulei de masline, apoi am adaugat puiul si apa rece. Se fierbe pret de aproape o ora daca e pui de casa, apoi se adauga orezul si se mai fierbe 10-15 minute in functie de orez.
Separat se face un amestec din 2 -3 galbenusuri si sucul de la 1-2 lamai proaspat stors si filtrat.
Se ia supa e pe foc si atunci cand nu mai clocoteste se adauga amestecul de galbenus cu lamaie si se amesteca supa cu o lingura mare nemetalica. Se lasa sa se infuzeze bine aromele cateva minute si se serveste fierbinte, cu ierburi aromate eu pun mereu putin marar verde si oregano pentru ca asta imi place ca aroma , puteti sa puneti numai oregano sau alta iarba aromata.
Este o mancare extrem de simpla si de gustoasa, o supa pentru suflet cum ii spun eu care va incalzeste serile de toamna, va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba à la grec originala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|