Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc mic, până ce devin transparente.
Se călesc peste ceapă și legumele răzuite, până ce se înmoaie.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne și se călesc în tigaie, peste celelalte legume.
Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, peste toate celelalte legume. Când s-au înmuiat toate legumele și a mai scăzut puțin lichidul lăsat, se pun la fiert într-o oală cu 3 litri de apă fierbinte.
Se dă oala la foc iute și se spumuiește, când este cazul.
Între timp se feliază kaiserul și se pune la fiert în oala cu legume.
Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.
Se scurge varza de moare și apoi se taie mărunt, după care se pune în oala de ciorbă. După câteva clocote, se condimentează ciorba cu sare, piper și cimbru, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul la oală și se oprește focul de la aragaz.
După un sfert de oră, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, proaspeți sau murați în oțet.