Ciorba de radacinoase, cu varza murata si kaiser

Postat de RODIMUR in Ciorbe
11 Mai 2018 | 4630 vizualizari
Ciorba de radacinoase, cu varza murata si kaiser

Cum vremea s-a încălzit, trebuie să golim butoiul cu varză și să-l pregătim pentru recolta de la toamnă. Și ce este mai bun de făcut, din varza care a rămas, în afară de sarmale, dacă nu o ciorbiță gustoasă, cu afumătură și cu rădăcinoase? Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 3 roșii
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
  • 1 varză mică
  • 200 grame de kaiser afumat
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se răzuie pe răzătoarea mare.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient, la foc mic, până ce devin transparente.

Se călesc peste ceapă și legumele răzuite, până ce se înmoaie.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne și se călesc în tigaie, peste celelalte legume.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc, de asemenea, peste toate celelalte legume. Când s-au înmuiat toate legumele și a mai scăzut puțin lichidul lăsat, se pun la fiert într-o oală cu 3 litri de apă fierbinte.

Se dă oala la foc iute și se spumuiește, când este cazul.

Între timp se feliază kaiserul și se pune la fiert în oala cu legume.

Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Se scurge varza de moare și apoi se taie mărunt, după care se pune în oala de ciorbă. După câteva clocote, se condimentează ciorba cu sare, piper și cimbru, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul la oală și se oprește focul de la aragaz.

După un sfert de oră, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, proaspeți sau murați în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de radacinoase, cu varza murata si kaiser" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba Radauteana (Reteta Video)

Postat de Ina75

Ciorba Radauteana (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o oala in care punem apa rece. Adaugam carnea de pui si o lasam sa fiarba. Adunam des si indepartam spuma care se formeaza deasupra. Curatam ceapa. Taiem morcovii in bucati...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare- reteta video

Postat de Oana

Ciorba de perisoare- reteta video

Se pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2018, 08:09
la 11.05.2018, 08:38
foarte buna
la 11.05.2018, 09:24
Îți mulțumesc frumos, Roxana!
la 11.05.2018, 09:35
Vin la masă... !
la 11.05.2018, 10:20
Foarte bine, Miki!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking