Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de merisor67 in Ciorbe
17 Feb 2019 | 4257 vizualizari
Ciorba de rata cu galuste de gris

Nu suntem mari consumatori de carne de rață, dar ciorba aceasta ne place mult și ne mai place în combinație cu varza.

Ingrediente

    • carnea de la o rață fragedă, de curte
    • 4 l apă
    • 2 cepe mari, galbene
    • 2 morcovi
    • 1 rădăcină de pătrunjel
    • 1 rădăcină de păstârnac
    • 1/2 rădăcină de țelină
    • sare
    • piper
    • 1 legătură pătrunjel verde
    • 2 crenguțe verzi, de țelină
    • Pentru găluște:
    • 2 ouă mari
    • 6 linguri cu vârf de griș
    • sare
    • piper
    • 1 lingură grăsime de rață, topită

Mod de preparare

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.

Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să se pătrundă.

Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în ciorbă, după cele 30 de minute de fiert.

Lăsăm ciorba să fiarbă la foc mediu, acoperind vasul cu capac.

Pentru că rața a avut multă grăsime, am mai separat din ea pe parcursul fierberii, luând cu lingura de deasupra ciorbei.

Va fi foarte bună la alte mâncăruri.

Pentru prepararea găluștelor de griș, spargem ouăle într-un bol și le batem bine cu furculița, presărate cu sare și un praf de piper.

Adăugăm o lingură din grăsimea de rață, răcită și încorporăm grișul, lingură cu lingură.

Compoziția nu trebuie să fie tare, dar nici foarte moale.

Oricum, prima gălușcă o vom testa, ca să ne dăm seama dacă mai necesită griș.

Lăsăm compoziția pentru găluște să se odihnească 10 minute.

Luăm cu o linguriță din compoziție și o scufundăm în ciorbă.

Așteptăm să se ridice la suprafață.

Dacă s-a ridicat exact cum am scufundat-o, fără a se împrăștia, înseamnă că este bună compoziția.

Formăm și restul de găluște și le lăsăm să fiarbă, până se ridică la suprafață.

Adăugăm, apoi, frunzele de țelină tocate mărunt.

Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper.

După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Această ciorbă din carne de rață cu găluște de griș, este foarte gustoasă și sățioasă!

Carnea de rață are un gust dulceag, iar ciorba se poate acri în timpul servirii cu puțină zeamă de lămâie.

Noi o preferăm dulceagă pe aceasta, nu-i stricăm gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de miel cu mazare si cartofi

Postat de katty

Ciorba de miel cu mazare si cartofi

Spalam bine carnea de miel portionata si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam bine si fierbem pana este fiarta de jumatate. Curatam legumele si...

Citeste continuarea

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Postat de merisor67

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2019, 13:28
buna buna
la 17.02.2019, 14:30
la 17.02.2019, 14:36
Foarte buna!
la 17.02.2019, 14:36
buna ciorbita!
Si eu am facut azi! De cocos , evident )
la 17.02.2019, 14:52
Ce faina-i!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking