Ciorba de rata cu galuste de gris

Postat de merisor67 in Ciorbe
17 Feb 2019 | 4179 vizualizari
Ciorba de rata cu galuste de gris

Nu suntem mari consumatori de carne de rață, dar ciorba aceasta ne place mult și ne mai place în combinație cu varza.

Ingrediente

    • carnea de la o rață fragedă, de curte
    • 4 l apă
    • 2 cepe mari, galbene
    • 2 morcovi
    • 1 rădăcină de pătrunjel
    • 1 rădăcină de păstârnac
    • 1/2 rădăcină de țelină
    • sare
    • piper
    • 1 legătură pătrunjel verde
    • 2 crenguțe verzi, de țelină
    • Pentru găluște:
    • 2 ouă mari
    • 6 linguri cu vârf de griș
    • sare
    • piper
    • 1 lingură grăsime de rață, topită

Mod de preparare

Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.

Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să se pătrundă.

Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în ciorbă, după cele 30 de minute de fiert.

Lăsăm ciorba să fiarbă la foc mediu, acoperind vasul cu capac.

Pentru că rața a avut multă grăsime, am mai separat din ea pe parcursul fierberii, luând cu lingura de deasupra ciorbei.

Va fi foarte bună la alte mâncăruri.

Pentru prepararea găluștelor de griș, spargem ouăle într-un bol și le batem bine cu furculița, presărate cu sare și un praf de piper.

Adăugăm o lingură din grăsimea de rață, răcită și încorporăm grișul, lingură cu lingură.

Compoziția nu trebuie să fie tare, dar nici foarte moale.

Oricum, prima gălușcă o vom testa, ca să ne dăm seama dacă mai necesită griș.

Lăsăm compoziția pentru găluște să se odihnească 10 minute.

Luăm cu o linguriță din compoziție și o scufundăm în ciorbă.

Așteptăm să se ridice la suprafață.

Dacă s-a ridicat exact cum am scufundat-o, fără a se împrăștia, înseamnă că este bună compoziția.

Formăm și restul de găluște și le lăsăm să fiarbă, până se ridică la suprafață.

Adăugăm, apoi, frunzele de țelină tocate mărunt.

Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper.

După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Această ciorbă din carne de rață cu găluște de griș, este foarte gustoasă și sățioasă!

Carnea de rață are un gust dulceag, iar ciorba se poate acri în timpul servirii cu puțină zeamă de lămâie.

Noi o preferăm dulceagă pe aceasta, nu-i stricăm gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Ciorba din maruntaie de pui cu orez si leustean

Postat de babi5

Ciorba din maruntaie de pui cu orez si leustean

Maruntaiele de pui se  taie marunt apoi se spala bine . Zarzavarul ,ceapa si ardeiul  se curata se spala apoi se toaca  marunt ,orezul se spala bine apoi il lasam in apa  pina...

Citeste continuarea

Bors de bibilica cu gulii

Postat de katty

Bors de bibilica cu gulii

Spalam bine carnea si o punem intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Fierbem si spumam de cate ori este nevoie pana carnea este fiarta de jumatate. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2019, 13:28
buna buna
la 17.02.2019, 14:30
la 17.02.2019, 14:36
Foarte buna!
la 17.02.2019, 14:36
buna ciorbita!
Si eu am facut azi! De cocos , evident )
la 17.02.2019, 14:52
Ce faina-i!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking